hits
0

Markeringen #MuslimBan

 • Publisert 31.01.2017 klokken 21:21

I dag deltok jeg og min venninne Nadine på solidaritetsmarkering mot #muslimBan.

Jeg har ikke vært i USA og har ingen planer om å dra dit, men hele tankegangen med å forby visse mennesker inngang i landet, basert på hvilket land de er fra, med unnskyldningen å beskytte USA, er patetisk, dum, krenkende og rasistisk.

Vi må ikke godta at én mann som er islamofob, homofob, nazist, rasist, fascist og egoist skal ødelegge for menneskeheten.

Våre politikere, med Erna Solberg på toppen bør gjøre noe, og derfor samlet vi oss i dag. For hvordan kan en mann med foreldre som ikke er ekte amerikanere, styre et land som er tatt fra det opprinnelige folket, forby at andre tråkker inn i det?

#nomuslimban 

Her er noen bilder: 

 

Erna stod et lite minutt ved vinduet og så ned.

Abid Raja

Mehtab Afsar


 

3

Dagens look

 • Publisert 26.01.2017 klokken 09:29

God morgen godtfolk!

I dag kjører jeg en leopard og gull stil.

Hva synes du?

Hijab og haøs er fra Hijabhus Norge

Overdel fra Gina Tricot

Boots fra Dinsko

Smykker fra Cmyk 

1

Forrige uke + helg

 • Publisert 25.01.2017 klokken 13:49

Hallais.

Åssen har du det i dag?

Jeg har hatt litt hektiske dager den siste tiden, men helgen var en god tid for å være med venner og datter.

I forrige uke jobbet jeg mye med et prosjekt som tar mye av oppmerksomheten min nå til dags. Dette blir forhåpentligvis avslørt den 06.02.17. Inntil da, er det mye å gjøre for å få alt på plass.

I helgen overnattet jeg hos en venninne. Hun har 4 nydelige jenter, og Janet kom godt overens med de.
Her er noen bilder fra den siste tiden. 

4

Hijabhus Norge

 • Publisert 20.01.2017 klokken 08:15

Halla!

Jeg har blitt sponset med turbanhijaber fra Hijabhuset i Oslo etter at jeg byttet litt på hijabstilen min. Dette er enkle hijaber som man tar over hodet, uten å måtte snurre det rundt og feste noe fast.

Her er 3 av disse turbanhijabene, så viser jeg resten i morgen.

Hva synes dere? 

13

Migrene

 • Publisert 18.01.2017 klokken 16:05

Jeg har de 4 siste årene vært veldiiiiig plaget av migrene. Får mellom 3-4 anfall per måned, og migrenemedisinene jeg har fått gjør at jeg blir slått helt ut i to dager. Da klarer jeg bokstavelig talt ikke å stå opp av sengen pga trøtthet og utmattelse, noe som fungerer utrolig dårlig når man er alenemor. Auraene mine (det jeg merker rett før migrenen kommer) er at jeg mister sidesynet, blir utrolig lydsky og stammer når jeg snakker.

For ca 5 måneder siden leste jeg at noen hadde prøvd botox mot migrene. Jeg tenkte at det er verdt et forsøk og bestilte derfor en time til en nydelig sykepleier som jobber i Aesthetic i Oslo. Hun hadde hjulpet meg med et annet problem tidligere, og jeg visste at hun er flink. 

Etter at jeg fikk min botox behandling føltes det som hodet ble 100 kilo lettere, selv om jeg på behandlingsdagen ikke hadde migrene. Litt hodepine hadde jeg samme kveld, men så forsvant den helt! Og den har vært borte i 5 hele måneder!!!! Noe som er helt utrolig for en som er vant til å ha vondt 2 dager i uka.

I går tok jeg en ny dose, da dette skal fornyes hver 5-6 måned.

Jeg søkte i november 2016 om å få dette dekket av staten, men fikk i begynnelsen av januar svar om at man må ha 8 anfall i måneden (2 i uka) for å få det dekket, så da tar jeg dette privat. Det er verdt hver eneste krone!

Har du migrene? I så fall, hva er dine auraer og hva gjør du? 

5

Babyshower

 • Publisert 15.01.2017 klokken 20:28

I går overrasket jeg og min jentegjeng en venninne som er gravid. Hun heter Najwan.

Det startet med at Salwa ringte Najwan og ba henne komme ut fordi hun hadde noe viktig å snakke om. Najwan hadde egentlig ikke lyst, for hun har besøk av moren sin som hadde kommet fra USA (vi hadde sagt i fra til moren), men Salwa maste seg til en time.

Vi andre dro dermed hjem til Najwan, moren hennes slapp oss inn, og vi startet pyntinga. Vi hadde tatt med mat og kaker, og det ble en utrolig fin fest med musikk, dans, konkurranser, latter og moro.

Her er noen bilder.

Hva har du gjort denne helgen?
  

 

 

 

 

 

 

 

 

4

Hvordan har uka di vært?

 • Publisert 13.01.2017 klokken 19:08

Aloha!

Hvordan har din uke vært?

Jeg startet uken med sykehusinnleggelse pga smerter i magen, men har det veldig bra nå. Har vært sykemeldt hele uka. Bortsett fra det har jeg brukt tiden med venner og vi har gjort noe spennende som jeg kan avsløre etter helgen.  

11

Du må holde kjeft om sannheten!

 • Publisert 10.01.2017 klokken 12:28

De siste ukene har flere tatt kontakt på Facebook og via artikler og skrevet til meg at jeg bidrar i å øke det negative bildet av muslimer.

Blant annet har det vært denne saken: http://www.klassekampen.no/article/20161229/ARTICLE/161229955

Flere supportere av denne saken skrev til meg under innlegget som ble delt på Facebook, og det første som ble gjort var selvsagt å kommentere utseende til oss kvinner som kjemper en kamp i offentligheten, sminke, klær og generelt sett hvordan vi ser ut. Kommentarene ble så slettet, og saken fortsatte litt mer sakelig.

Etter at denne saken ble publisert, kontaktet flere meg på chatten og forklarte meg følgende: "Du sier mye bra, Laial, men når du nevner de negative sidene til muslimer, så bidrar du bare til mere hets." Blant annet trakk de fram saken om seksuell trakassering som jeg vitnet i fjor sommer. De mener altså at oss kvinner ute i media, som trekker frem de negative sidene som NOEN MUSLIMER gjør, bidrar til at det blir større hat ovenfor muslimer generelt. I tilleg til meg ble blant annet de skamløse jentene trukket frem, i tillegg til Faten Mahdi Al Husseini.

Jeg fikk også beskjed om at jeg må slutte å nevne mine egne historier og erfaringer når jeg uttaler meg, og at dette blir for dumt for leseren som vil tro at dette er et generelt bilde av hvordan muslimer er.

La meg starte å svare på denne måten: Jeg har ALDRI uttalt meg på vegne av noen andre enn meg selv. Heller har jeg aldri sagt at jeg representerer noen andre enn meg selv og mine egne meninger. Når jeg i media skriver "jeg opplevde" eller " jeg mener", så sier det seg selv, JEG opplevde det og det er MIN mening.

Jeg reagerer på at det er OK for disse mennene at jeg forteller om de negative tingene i det norske miljøet og i alle andre miljøer som ikke er muslimske, men med en gang man trekker frem noen negative handlinger utført av muslimer, så bli man møtt med en pekefinger i ansiktet. Dette er forbudt og man må feie de negative sidene under teppet så ikke det muslimske bildet blir verre enn det det allerede er.

Sannheten er dog at det finnes problemer i det utenlandske miljøet og blant muslimer!, og nei, jeg har ikke tenkt å legge skjul på det! Tvert i mot bør dere menn la oss kvinner fortsette å uttale oss fritt, for å vise at ikke alle er på samme måte. Og for å bekempe et problem, er man nødt til å belyse det. 

Det aller største problemet vi har er at dere menn går til angrep mot oss kvinner, når vi får en sterk stemme. Dere bør heie på oss og dytte oss fremover! Og ikke minst, bør dere være med på å belyse de problemene som finnes i våre miljøer, og være et godt forbilde for andre menn, for å forbedre bildet av islam.

Hvorfor skal vi skjule at vi sliter med mannsdominanse i våre kulturer?

Hvorfor skal vi skjule at jenter til den dag i dag blir utsatt for omskjæring? http://hijabbloggen.blogg.no/1457024372_03032016.html

Hvorfor skal vi skjule at seksuell trakassering blant visse miljøer er et stort problem? http://hijabbloggen.blogg.no/1472190978_seksuell_trakassering.html

Hvorfor skal vi se ned på kvinner som klarer å bryte seg ut av et fengsel kalt SKAM? 

Som muslimske menn som frykter det fiendtlige bildet av islam, og som ønsker at folk skal forstå at ikke alle muslimer er slik media fremstiller, bør dere hånd i hånd med oss bekjempe disse problemene! Jeg og de andre jentene trenger ikke å få godkjennes av dere før vi skal uttale oss. Har dere tenkt på at problemene vi nevner kanskje eksisterer i større grad enn det dere vil innrømme, og at det kanskje er derfor så mange av oss snakker om det?

Når det gjelder ting jeg har sagt i media, så står jeg for alt jeg har uttalt meg om! Mitt hovedfokus er å vise et bedre bilde av den vanlige muslimen i gata, en som lever som alle andre og som ikke er noe folk bør frykte. Men ja, jeg har også nevnt dårlige sider ved den utenlandske kulturen og ved visse muslimer som har misforstått islam! Ikke fordi jeg ønsker å gi et negativt bilde av islam eller utlendinger, men fordi INGEN kulturer er feilfrie og for å vise forskjell på de som utføret visse handlinger og går under paraplyet islam, og de som praktiserer religionen slik den skal.

Jeg avslutter med å si at vi sammen bør samarbeide om en bedre fremtid for våre barn! Hopper vi over visse problemer fordi vi er for feige til å stå frem om dem, så vil barna slite med å rydde opp etter oss! 

1

Hipp, hipp hurra!

 • Publisert 08.01.2017 klokken 20:45Hurra for bloggen min som fyller 1 år i dag! 

I dag er en veldig spesiell dag. Jeg kan nesten ikke tro det er det har vært ett år allerede! Ett år siden jeg tok mine første små skritt inn i blogging verden. Det har vært et fantastisk år, og en flott erfaring. 

 

Og det ville aldri ha vært mulig uten støtte! På denne spesielle anledningen, vil jeg gjerne takke alle mine blogg-lesere, venner, sponsorer og følgere på sosiale medier. Dere er min inspirasjon.

6

Top 10 sanger jeg hører på for tiden

 • Publisert 06.01.2017 klokken 23:38

Hei og hå og gå kveld til dere alle! 

Åssen går det?

Fikk tips om å legge top 10 sanger jeg hører på for tiden. I og med at jeg elsker musikk, hører jeg på både norske, arabiske, engelske, franske, ja you name it.

Her er de 10 sangene som har blitt hørt mest på denne uka, noen er skikkelig gamle, andre er nye, men disse har jeg spilt mest. Som regel bruker jeg Spotify, følg meg gjerne der: Laial Janet Ayoub.

10. Kygo - Firestone. https://youtu.be/9Sc-ir2UwGU

9. Jean Paul - Hair. https://youtu.be/Cqy18d7n9nU

8. Mohamed Al Salem - Habbab. https://youtu.be/Zx5LY35_4MA

7. Saad Lmjarad - Ana mashi sahel. https://youtu.be/ucNF2GHhk2k

6. Nassif Zeytoun - Adda w edod. https://youtu.be/x-sagEm2uiU

5. Ayman Alatar - Fi albi kalam. https://youtu.be/8kxqXXkzUBU

4. Nader Alatat - Albi al yamin. https://youtu.be/P0ThrmEZFn8

3. Thee Weeknd - Starboy. https://youtu.be/34Na4j8AVgA

2. Amal Hijazi - El layli. https://youtu.be/xIvwLu0fKIE  

1. Ahmed Borhan - tara tara. https://youtu.be/gE7SwsVHM7c

Hva hører DU på for tiden?


 


 

1

Gårsdagens look

 • Publisert 04.01.2017 klokken 11:17

Jeg bare eeeeeeelsker grått.

Rosa nr. 1 og grått nr. 2 når det gjelder klær.
 

 

 

0

2016 oppsumert

 • Publisert 03.01.2017 klokken 17:44

2016 har vært preget av mange hendelser, både på verdensbasis og privat. 

Dessverre var 2016 et år hvor vi vitnet mye terrorisme i Europa, krigen i midtøsten ble verre, vold mot uskyldige økte, viktige kjendiser døde og katastrofer generelt i hele verden, men også et år hvor vi så hvor gode, gode mennesker er.

Syria er vel ett av de største problemene i 2016. Samtidig som tusenvis av mennesker døde av krig, sult og sykdom, inngikk EU og Tyrkia i begynnelsen av mars en avtale om at tyrkerne stanser strømmen av migranter og flyktninger til Europa. I belønning fikk Tyrkia løfte om mye penger og EU lovte å behandle landets søknad om EU-medlemskap fortest mulig.

Mot slutten av mars, nærmere sagt den 22.03 vitnet vi et terrorangrep i Belgia hvor 32 mennesker mistet livet. Drøyt en uke senere mistet 72 mennesker livet i et selvmordsangrep i Pakistan.

I juni døde 49 mennesker i Orlando i USA etter et angrep mot en nattklubb for homofile. Også i juni stemte briterne om å forlate EU, og mot slutten av måneden døde 45 mennesker i et angrep mot en flyplass i Tyrkia.

I juli  ble 86 mennesker drept i Nice. En lastesjåfør kjørte ned folk på langs stranda og over 430 ble såret. Denne måneden vitnet vi også et militært kuppforsøk i Tyrkia hvor over 300 mennesker ble drept. Og mot slutten av måneden døde minst 80 personer i Afghanistan etter et terrorangrep. 

I august døde over 50 mennesker i Tyrkia etter et angrep mot et bryllup. Samme måned krysset tyrkiske stridsvogner grensa til Syria. De kjempet mot både den kurdiske opprørs-gruppa YPG og terror-gruppa IS. Mot slutten av måneden mistet rundt 300 mennesker livet i jordskjelv i Italia. To måneder senere var det nye skjelv i samme område. Denne måneden opphevde franske myndigheter forbudet mot burkini også!

I oktober ødela orkanen Matthew mange områder, men aller verst rammet var Haiti.  Samme måned mistet minst 140 mennesker livet i et luftangrep mot en begravelse i Jemens hovedstad Sana. I oktober starter også irakiske styrker et angrep mot Mosul i Nord-Irak. Det skjedde med støtte fra USA.

I november vant Trump presidentvalget i USA. Samme måned mistet 52 mennesker livet og over 100 såret i et bombeangrep i Pakistan, og rundt 30 mennesker ble drept i et angrep i Afghanistan etter et angrep mot en shiamoske i hovedstaden Kabul. I tillegg døde over 80 mennesker i et bombeangrep i Irak.

Dette var kort oppsumert noen av de viktigste hendelsene i  2016, men hvordan har dette påvirket meg? Hva skjedde med meg det året og hva skal jeg videre? Jo, her kommer det:

Jeg startet året som nylig singel og med fokus på meg selv og min datter. Den 8 januar startet jeg denne bloggen etter et tips fra Min Mote, og etter at Dolce & Gabbana lanserte sin første hijabkolleksjon. Bloggen ble etterhvert godt kjent og helt uforventet ble jeg kontaktet hver gang det var saker som angikk hijabister, ikke minst da hijabforbud ble diskutert på norske skoler, da en skole tillot bruk av burkini i sine svømmetimer, da Frankrike forbød burkini og andre lignende saker. Hijabhuset og jeg inngikk en avtale hvor jeg ble modell for dem og jeg var sååååå heldig at jeg stadig ble sponset med nye hijaber. Skapet ble fullt og jeg gleder meg til et videre samarbeid.

I februar starter jeg reisen med vektteduksjon og i løpet av året gikk jeg fra å være i kategorien farlig fedme til normalvektig. Denne endringen førte med seg veldig mye positivt helsemessig og gleden over en ny kropp har vært stor, men det førte også med seg mye depresjon. Vekta raste ned fort og hormonene lekte mye med mine følelser. Jeg gikk fra å være en person folk på gata overså til å få utrolig mye oppmerksomhet. På en side ble jeg glad, på en annen side ble jeg lei meg... Hvorfor ser folk meg nå? Hvorfor har vekt så mye å si? Jeg er jo fortsatt meg! 

De raske endringene i kroppen gjorde også at jeg måtte vende meg til å bli kjent med mitt nye utseende. Jeg kjente ikke meg selv igjen i speilet og på bilder. Men nå er ting bra og jeg er superfornøyd med å ha holdt ut og fullført denne tunge prosessen.

Dette året lærte jeg en hard lekse! Man kan bli elsket så mye at man tar det for gitt, og man kan bli hatet så mye at det blir en del av hverdagen. Jeg vil ikke komme med klisjeer om at jeg innså hvem mine ekte venner er og at jeg valgte å kutte ut folk i livet, men jeg kan si at jeg dette året har lært å hardt tråkke over mine følelser for å komme videre i livet, på grunn av svikt. Samtidig lærte jeg at jeg fortsatt har en plass i mitt hjerte som jeg kan dele med en person, og at følelsene mine ikke var døde som jeg først antok, de lå bare i dvale. 

I 2016 ble fokuset mitt kvinner og deres frihet. Jeg og mine venner holdt samlinger, markeringer og demonstrasjoner mot kvinneundertrykking når det gjaldt hijabforbud, burkiniforbud, æresdrap og lignende, viktige saker. Jeg innså hvor lite frihet vi kvinner egentlig har, sammenlignet med menn, og at kampen om likestilling og frihet fortsatt er i sine startsfaser og at vi har en lang vei å gå. Detfor starter jeg min egen organisasjon i februar 2017 hvor fokuset vil være innvandrerkvinner og deres rettigheter. Sammen med meg har jeg en herlig gjeng, og mer info kommer når ting er på plass.

 

Her er bilder av minnene fra 2016
 

 

 

Laial Janet Ayoub

Samfunnsdebattant med mye på hjertet. Følg meg gjerne på: Facebook: facebook.com/laial.janet Instagram: laialayoub Snapchat: laialayoub


Legg meg til som venn

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no