hits
1

Bunad for alle, med og uten hijab!

 • Publisert 28.09.2016 klokken 09:41

På mandag var jeg innom Stovner senter en tur. Var så heldig at jeg fikk møte en nydelig dame som jeg pratet litt med. Hun heter Martine Breen.
Vi diskuterte alt og ingenting og midt i samtalen begynte vi å snakke om samfunnets saker for tiden, blant annet hijabforbudet, burkinisaken og hijab til bunad.

Denne damen forklarte meg litt om et prosjekt hun har jobbet med hvor hun har laget en bunad som skal være inkluderende! Den skulle ikke symbolisere noen landsdeler og kan brukes både med og uten hijab.

Sjekk dette ut: http://www.bymartinebreen.com/cultural-dress

Det er slike mennesker vi bør ha flere av! I steden for å godta forskjeller på folk og jobbe mot grupperinger og skape mer radikaliering, jobber slike som Martine med å inkludere folk! Dette er noe av det fineste jeg har sett på leeenge. Varmer virkelig hjertet dette her!
Jeg ser ingenting annet enn VAKKERT her. Mitt ønske er å kunne bruke bunad neste 17.mai, og da skal jeg fikse en kjempefin hijab til den!
Har ikke kjøpt bunaden ennå, men skal virkelig får det til!

Stå på Martine! Dette var virkelig fint å se! Du er et flott forbilde for mange!


Bildet er lånt fra http://www.bymartinebreen.com/cultural-dress

8

Jeg tror jeg er forelsket i...

 • Publisert 23.09.2016 klokken 12:30

Jeg tror jeg er forelsket i denne hijaben!

Det er første gang jeg prøver en hijab som er delt i to farger, og jeg rett og slett ELSKER DET!

Hijaben er fra Nisa klesbutikk Oslo. Denne hadde de i utrolig mange fargekombinasjoner, men jeg valgte disse fargene da jeg elsker jordfarger.
Anbefaler dere å ta en titt på sidene deres på Facebook og Instagram, for de har utroooolig mye fint:

https://www.facebook.com/nisaKlesbutikk/?fref=ts

https://www.instagram.com/nisaklesbutikk/ 

0

Dagens hijab

 • Publisert 22.09.2016 klokken 08:53

Jeg ble kontaktet av Nisa klesbutikk Oslo for to dager siden med en hyggelig melding om at eieren Ayperi Tuba Uzumcu ønsket at jeg skulle se på noen hijaber.

Jeg som aldri får nok hijaber takket selvsagt ja! 

Dro derfor til Nisa klesbutikk i går og fikk med meg to kjempefine hijaber og ett smykke. 

Butikken hadde så stort utvalg av hijaber, klær, burkinier, festkjoler og smykker at jeg ikke visste hvor jeg skulle starte! 

Her er dagens hijab + smykke. Den andre hijaben jeg fikk er annerledes enn det jeg er vant med, og den skal jeg vise dere i morgen.

 

Her er noen bilder jeg tok i butikken i går:
 

Denne butikken er virkelig noe jeg anbefaler på det sterkeste!
Det er så hyggelig stemning der, og man får så utrolig god hjelp til å velge noe som passer ens ansikt, hudfarge, klesstil og anledning.

Jeg anbefaler dere å sjekke facebook siden til Nisa klesbutikken også: https://www.facebook.com/nisaKlesbutikk/?fref=ts

Instagram siden deres er: https://www.instagram.com/nisaklesbutikk/

 

#nisa #nisaklesbutikk #nisabutikk #nisaoslo

1

Redhead

 • Publisert 20.09.2016 klokken 13:19

På søndag var vi på Eid feiring i Eventhallen på Brynseng.

Flere tusen muslimer møtte opp og delte gleden.

Jeg fikk anledningen til å være redhead i ett minutt med min kjære venninne Maryam Trine som ble en dyktig pilot:


 

Her er noen bilder fra feiringen:
 

6

Crown

 • Publisert 14.09.2016 klokken 19:05

Sometimes you must throw on a crown and remind them of who you are! 

10

Hijabsaken

 • Publisert 12.09.2016 klokken 18:59

I dag fikk Hodne dommen hvor hun totalt må betale kr. 15000,- for å ha nektet Bayan å komme inn i frisørsalongen sin i fjor. For min del er dette en dom som faller rett på plass og som forteller vårt lille land at diskriminering og rasisme ikke er akseptabelt.

Hijab og andre religiøse symboler som kors og kalott er ikke en god nok grunn til å ikke forhandle med folk. Diskriminering basert på religion og religiøse plagg er ikke akseptabelt, og et slikt Norge ønsker vi å beholde. Vi kan ikke akseptere at næringslivet segrerer folk på denne måten, for dette er med på å skape et samfunn hvor grupperinger vil jobbe mot hverandre, i steden for å jobbe med hverandre for å skape en mer åpen, inkluderende og aksepterende fremtid for våre barn.

Denne dommen har satt en stopper for alle som har tenkt tanken på å avvise folk de ikke er enige med. Vi mennesker er ulike, og vi trenger ikke å tenke likt hverken politisk, religiøst eller åndelig, men det er feil å avvise folk som ikke er like oss selv.

I denne saken har Hodne valgt å la sin rasistiske og ekstreme tankegang dominere over det å opptre profesjonelt mot en kunde. Hodne har flere ganger nevnt at hun misliker plagget hijab fordi det er kvinneundertrykkende. Det er sikkert mange som deler den samme tankegangen som Hodne og derfor ser jeg på dommen som en lærepenge for alle! Disse må lære seg å se på mennesket bak hijaben! Norsk lov slår fast at diskriminering er ulovlig, og man kan da ikke avvise kunder på grunn av hudfarge, religion, klesplagg, seksuell legning eller fysiske eller psykiske handicap. 

Det jeg dog ikke forstår er Hodnes Facebook status hvor hun skriver; "Ønsker ikke ondskapen inn dørene der jeg kan bestemme". Jeg kan forstå at noen kan se på hijab som undertrykkende på grunn av at de har lest seg til at de fleste som går med hijab blir presset/tvunget til det, men hvordan kan de se på hijaben som onsdapsfull? Det er et plagg som mange kvinner slenger rundt halsen for å holde seg varme, noen dekker ørene med det når det er iskaldt på vinteren, mens andre igjen bruker det av religiøse grunner.

Å skjære alle under samme kam: 

Hvor lenge skal vanlige muslimer måtte tåle diskriminering og rasisme, og hvor lenge må de forsvare seg på grunn av ekstreme handlinger fra islamister? Som muslim er jeg rimelig sliten av å måtta ta avstand, forklare og forsvare meg selv stadig vekk. Hijaben gjør meg ikke til en farlig person, og jeg ønsker ikke å bli dømt ut i fra denne heller. Det er hva som er bak hijaben som gjelder, tankegang, væremåte og det jeg ellers gjør som et medlem av dette samfunnet.

Tilbake til hijabsaken:

Hodne sier nå at hun ønsker å anke dommen. Jeg visste at det kom til å skje. Hadde hun villet legge dette bak seg, så hadde hun godtatt den første boten på kr. 8000,-, likevel ser jeg egentlig ikke grunnen til at hun ønsker å gå videre med dette, for dette er ingen viktig sak hun går videre med. I rettssaken sa Hodne at hun ville opptrådt annerledes om situasjonen skjedde igjen, betyr ikke dette da at hun har forstått at hun har gjort noe galt og uakseptabelt?

Hva er det Hodne egentlig vil? At næringslivet skal kunne plukke ut sine kunder basert på hvem man liker og misliker? I så fall er vi på vei mot en skremmende farlig fremtid! Om dette er noe Hodne og andre ønsker, vil de første til å opptre med denne metoden være de ekstreme muslimene som Hodne bruker all sin tid og alle sine krefter på. Hva blir da resultatet? Et samfunn hvor to grupper ikke ønsker å ha noe med hverandre å gjøre. En gruppe som stempler alle muslimene som terrorister og som ikke tillater muslimer å komme inn i deres butikker, salonger, restauranter og lignende, mens en annen gruppe nekter alle som ikke går med hijab eller har langt skjegg å komme inn i deres grønnsaksbutikker, cafeer, taxibiler og lignende.

Og hva fører dette til? Jo, enda en grunn ekstremistene kan bruke for å krige mot hverandre. En grunn til å oppdra barna til å "hate de andre som ikke er som oss". En grunn til å utvikle flere ekstreme og mindre integrerte individer. 

Et slikt Norge ønsker vi ikke! 

Og ja, både jeg og alle andre vet at situasjonen som oppstod mellom Hodne og Bayan ikke er et tilfelle som skjer over alt hele tiden, men dette er en sak som er med på å vekke folk inn i realiteten igjen, og som viser hva vi er på vei mot dersom vi tier og aksepterer denne type handling.

La hijabister være nå! Slutt å diskutere vårt plagg inn og ut hver eneste uke! La oss selv få lov til å bestemme hvor mye hud og hår vi vil vise! Slutt å true med hijabforbud hele tiden! Slutt å la oss bære byrden av å måtte unnskylde oss for alt ekstremistene gjør i resten av verden! Gi oss muligheten til å være oss selv, og til å integrere- og inkludere oss uten å frykte for å bli avvist!

La oss og hijaben leve! Live and let live. 

2

Gratulerer Bayan, Hodne ble dømt.

 • Publisert 12.09.2016 klokken 09:18

Da vil jeg benytte anledningen til å gratulere min venn Malika! Hodne anker dommen, men tror ikke hun kommer langt med det.

Rasisme og ekstremisme er noe vi ikke ønsker oss her i landet, uansett hvem det kommer fra!

http://www.dagen.no/Nyheter/nyheter/Fris%C3%B8r-d%C3%B8mt-for-%C3%A5-nekte-kvinne-med-hijab-adgang-385902 

0

Seksuell trakassering = henlagt

 • Publisert 07.09.2016 klokken 11:54

Det har vært omtalt flere steder nå at politiet er bekymret for at kvinner med innvandrerbakgrunn ikke melder i fra om seksuell trakassering og voldtekt på lik linke med andre kvinner. Nå har det seg slik at jeg opplevde trakassering og meldte i fra. Jeg visste at saken ville henlegges, men jeg må ærlig innrømme at jeg ar skuffet over innsatsen til politiet. Her kunne man brukt litt mer tid på å undersøke om saken har blitt anmeldt av flere, evt oppfordre flere som vitnet dette til å anmelde forholdet. I tillegg forventet jeg å bli innkalt til avhør, men det skjedde ikke.

Hvilke signaler gir dette?

Selvsagt er det vikitg å melde i fra og selvsagt bidrar dette til bedre statistikk, men den behandlingen av slike saker er ikke akkurat fristende for jenter/kvinner. Først da jeg møtte opp for å anmelde dette, fikk jeg beskjed om å skrive anmeldelsen og sende det i posten i steden for (de tok den ikke i mot da jeg var der), også går det noen få dager og saken blir henlagt.
      Vil andre ta seg tid til dette? Når ingenting skjer likevel og man ikke blir tatt på alvor når man møter opp... Hvilke tegn gir politiet til jenter/kvinner når de behandler dem på denne måten? Hva lærer vi unge jenter når slike tilfeller blir behandlet på denne måten av politiet?
      Også organisasjonen LIN, som jobber for likestilling og inkludering av minoritetskvinner, peker på at miljø, ære og frykt for at gjerningsmannen ikke blir straffet, kan hindre enkelte å anmelde.

TRIST:

Det som gjør dette ekstra trist er at kvinner (særlig de fra utenlandske miljøer) ofte får beskjed om å ikke melde i fra, og beskjed om at de sikkert var skyldige i trakasseringen. Jeg fikk mange fingre penkende mot meg og fikk beskjed om at hvis jeg hadde kledd meg anstendig og oppført meg ordentlig, så ville ikke slikt skjedd. Mange andre MENN reagerte på hva en muslimsk kvinne gjorde på festivalen så sent... Når man så overser alt dette, og manner seg opp til å melde i fra i steden for å skyve hendelsen bak seg, så forventer man bedre behandling, i hvertfall at man blir tatt mer seriøst når man møter opp personlig foran politistasjonen.

For en stund siden skrev jeg litt om hvorfor mange muslimske kvinner ikke melder i fra om seksuell trakassering og voldtekt. Det å melde i fra er faktisk ikke et enkelt valg: http://hijabbloggen.blogg.no/1472190978_seksuell_trakassering.html

Jeg vil oppfordre dere til å lese litt om hva Shoaib Sultan skrev om denne saken, da det faktisk ikke er så mange menn med utenlandsk bakgrunn som våger å ta stilling til temaet: http://shoaibsultan.com/index.php/2016/08/29/mangfoldig-misogyni/
 

 

3

Jeg hijabiserte Carl I. Hagen!

 • Publisert 07.09.2016 klokken 07:47Hva er det Snapchat ikke får til? Haha.

Ha en fin dag alle sammen!

1

Svar på anmeldelsen

 • Publisert 06.09.2016 klokken 21:54

Hei på dere.

Jeg forventet ikke annet da jeg anmeldte seksuell trskassering på Mela festivalen... Visste det ville bli henlagt, men som sagt, jeg gjør det i tilfelle noen andre også vil anmelde saken, så er jeg vitne på at dette skjedde. Samtidig vil jeg bidra til bedre statistikk og logg av slike hendelser.  

1

Snuble i krittegning?!

 • Publisert 06.09.2016 klokken 20:22

 Den følelsen når din rasistiske nabo (som du har kranglet med 1000 ganger) stopper din datter som er på vei til butikken og kjefter og sier at Janet aldri mer må bruke gatekritt igjen utenfor, fordi folk kan snuble i tegningene.... 
Snuble??? 
1. Janet tegna i VÅR hage og VÅR terrase.
2. Det er gatekritt!!!! Det lekte vi mye med da vi var barn, og det forsvinner når det regner, noe som ikke akkurat skjer så veldig sjeldent her i Norge!
3. Snuble i en tegning????!!!!

 

5

Jeg er kjempe farlig!

 • Publisert 05.09.2016 klokken 17:56

På kvelden er jeg en normal person. Jeg leser nattahistorier til min datter og kysser henne før jeg går ut av rommet. Dusjer før jeg legger meg, for jeg har dårlig tid på morningen. Grer håret... noe jeg egentlig hater å gjøre, så legger jeg meg. 

På morningen er jeg fortsatt normal. Jeg ordner med matpakkene og skifter. Bytter fra nattøy til vanlige klær, gjerne en jeansbukse og en svart overdel for det passer til mine fargerike cardigans. Fortsatt er jeg normal. Jeg setter meg foran sminkebordet og fikser meg. Foundation, contouring, øyeskygge, blush, mascara og lipgloss. Fortsatt normal.

Men så... Helt plutselig går jeg fra å være en normal person til å bli farlig og det eneste jeg trenger å gjøre er å dekke håret med et to meter langt pashmina skjerf. Det lille skjerfet gjør at jeg som person blir til noe jeg ikke er. 

Lille meg... 155 cm høy, blir farlig.

Da er jeg plutselig IS supporter, sharia lov spreder, ekstremist, barnemishandler med min religion, fryktspreder, kvinneundertrykkende og ja, you name it.

Helt uten videre er jeg hos noen stemplet dum, undertrykt og politisk symbolisert, mens jeg hos andre er farlig og noe de bør bli kvitt fortest mulig. Nærmere en pest.

Uansett om jeg er undertrykt eller farlig, så er jeg som person uønsket. 

Folk frykter at jeg har bomber under hijaben og at mannen min kommer ridende på kamel med sitt lange sverd for å drepe alle som ikke sier La Ilaha Illa Allah. 

Folk gjør opp en mening om meg basert på hijaben. Litt rart egentlig, at stoffet skal definere hvem jeg er, men sånn er nå det. 

Hodne som kastet ut Bayan fra sin frisørsalong unnskyldte sin handling med disse påstandene:

1. Kvinner med hijab kan skjule våpen.

 2. Redsel for ideologien islam (Muhammadisme) og egen sikkerhet.

3. Muslimske kvinner er undertrykt gjennom hijaben.

Alt dette skjønte hun fra det første blikket hun kastet mot Bayans hijab. Hijaben er farlig! Den må vi få bort.

Men dette er ikke det eneste tilfellet. Hver dag opplever muslimske kvinner diskriminering på grunn av hijaben sin. Bayan turde å si i fra, det gjør ikke alle andre. 

Vi får beskjed om å dra tilbake til våre land og beskjed om å respektere Norges kultur, lover og regler. Men er det ikke akkurat det vi gjør? Vi er i vårt land og respekterer at vi har muligheten til å praktisere vår tro og religion.

Nei da! Jeg er undertrykt og farlig. Og så farlig er jeg gjennom hele dagen: på bussen, jobben, bussen igjen, butikken, skolen til min datter, Tbanen, treninga og heeeelt til jeg er hjemme igjen. Da tar jeg av meg hijaben, og plutselig er jeg noe ufarlig. Da er jeg bare meg.

Latterlig, ikke sant? 

3

White people only!

 • Publisert 05.09.2016 klokken 08:24

I går og i dag leser vi om Hodne som nektet en kvinne med hijab å komme inn i frisørsalongen hun driver. Hodne har tidligere vært aktiv i Pegida og Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), og mener at hun har rett til å nekte muslimske kvinner adgang i salongen fordi hun mener at hijab er undertrykkende for kvinner. 

Hodne sa til TV 2 at hun kastet ut Bayan fordi hun er imot islam og fordi hun mener hodeplagget hijab, som Bayan hadde på seg, er kvinneundertrykkende.

Jeg leser kommentarene hennes og kan ikke annet enn å tenke på én ting; i gamle dager skrev folk på sine dører "White people only".

Carl I. Hagen ser ikke noe galt i oppførselen til Hodne og mener at kvinnen bare kunne ha dratt til en annen frisørsalong.

Rasistisk og undertrykkende av kvinner! Er det ikke slik at vi har religionsfriget her? Likeverd?

Hva er det som skjer med folk? Hvilket samfunn bygger vi opp når vi skal ekskludere muslimske kvinner på denne måten? Stigmatisering og polarisering er det eneste vi kommer til å oppnå. Hodnes oppførsel er ikke sjelden! Slike fordommer og slik rasisme møter muslimer, særlig kvinner, hver eneste dag! På butikker, skoler, jobbintervju, på gata o.l. Også forventes det at muslimer skal bidra i samfunnet på lik linje med alle andre.

Eller som Hagen sier, dra til en annen salong... Hva er neste? "VÅRE og deres butikker"? Muslimer-ingen-adgang-skilt hengende på dørene? Er det neste Norge? Er det et slikt Norge vi er ute etter?

Per dags dato har samfunnet gjort om muslimene til sjongleringsballer som kastes i alle retninger. Loven er klar når det gjelder det Hodne gjorde:

Straffeloven paragraf 186:

«Med bot eller fengsel inntil 6 måneder straffes den som i ervervsmessig eller liknende virksomhet nekter en person varer eller tjenester på grunn av personens:

a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse
b) religion og livssyn
c) homofile orientering
d) nedsatte funksjonsevne, såfremt nektelsen ikke skyldes manglende fysisk tilrettelegging.

«På samme måte straffes den som av en slik grunn nekter en person adgang til en offentlig forestilling, oppvisning eller annen sammenkomst på de vilkår som gjelder for andre».

Jeg forstår virkelig ikke hvilken skade hijab påfører folk? Og alle som er i mot hijab gjør kun en ting, de forsøker å gjøre hijaben til noe politisk. NEI! Hijab er religiøst! Ja, det finnes muslimer som ikke ønsker å bruke hijab, men det betyr ikke at vi skal nekte andre å bruke det!

Og har vi virkelig ingen andre ting å frykte enn et to meters stoff på hodet til en kvinne? Kan vi ikke slutte å farliggjøre det? 

Hvor har det blitt av verdiene jeg skryter av hele tiden? Friheten! Ingen andre land har gitt folk så mye frihet som Norge, religionsfrihet, ytringsfrihet, frihet til å velge klær er blant disse. Ikke la oss dra dette ned, for det er dette som har gjort Norge om til et av verdens beste land å bo i! 

Vi er norske vi og! Med eller uten hijab på hodet, det er her vi hører hjemme, og jeg vil med dette gi min fulle støtte til Bayan (kvinnen som opplevde dette) og si:

Ikke finn deg i å bli behandlet på denne måten i ditt eget land! Du har vår støtte! Du skal ikke oppleve rasisme fordi du har valgt å bruke din rett i å praktisere den religionen du ønsker! Loven har gitt deg denne retten og jeg er stolt av at du går til rettssystemet med dette, for INGEN har rett til å frata deg din frihet. Du skal kunne gå hvor du vil med hijaben din! 

Vi heier på deg og ber for deg!

Laial Ayoub

Samfunnsdebattant med mye på hjertet. Følg meg gjerne på: Facebook: facebook.com/laial.janet Instagram: laialayoub Snapchat: laialayoub


Legg meg til som venn

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no