hits
5

Dagens grå look

 • Publisert 31.12.2016 klokken 00:01

Sånn så klærne og sminken ut i dag.

Hijab er fra Hijabhuset. Jakke og bukse fra H&M. Sko fra Dinsko. 

Vippene fikk jeg satt på hos en venninne i går og jeg er suuuuuper fornøyd! 

0

Dagen i dag

 • Publisert 30.12.2016 klokken 23:48

Dagen i dag har vært travel, noe jeg faktisk liker. Det startet med at jeg ryddet hjemme, etter en lang kveld i går. Så tok jeg turen for å besøke en syk venn.


Etter det dro jeg til byen og til min favorittbutikk Victorias secret. Der finner jeg alltid noe jeg liker.Etter det igjen, dro jeg og min venninna Zainab for å besøke en annen venninne. Mens vi satt der ble vi sultne og bestemte oss derfor for å gå ut og spise. På veien fant jeg drømmemannen:

Vi tok deretter en kjøretur... og hva er en kjøretur uten musikk?

 
 
 
Hva har dere gjort i dag?
5

Dagens look

 • Publisert 29.12.2016 klokken 09:02

Hei på dere!

Tidligere i år ble jeg sponset av Hijab hus Norge med denne hijaben, og i forrige uke ble jeg sponset med denne genseren. I dag kjører jeg en look uten mye sminke. 

Blir Merete Hodne og hennes følgere fornøyde nå eller vil de finne en annen ting å klage på? Haha

Hva synes dere om looken?   

4

Dark blue

 • Publisert 27.12.2016 klokken 16:41

Hva synes dere om denne stilen? Hijaben er mørkeblå og svart. Fikk den av min bestevennninne til jul, så vet ikke hvor den er fra, men vet at Hijabhuset har slike. Jeg personlig har en i rosa og beige og en i lyseblå og gull.

 

3

Tilbake fra en liten båttur

 • Publisert 27.12.2016 klokken 15:27

Hei blogglesere! 

Hva har dere gjort i romjula?

I helgen var jeg og Janet på båttur til Kiel med Colorline. Alt var supert egentlig, ja selv de mange og høye bølgene som var. Heldigvis var vi godt forberedt, og reisetabletter er alltid et must å ha med når man vet man er sjøsyk.

Legger ved noen få bilder fra opplevelsene og lager et eget innlegg senere om klærne og sminken :) : 

1

Jula vår

 • Publisert 25.12.2016 klokken 12:52

Heisann.

Hvordan var julefeiringen deres i går? Vår gikk kjempe fint og vi feiret hjemme hos meg med Janets kusiner. Vi fikk maaaange fine gaver og jeg vil med dette rette en takk til Nora, Najwan, Ingrid, Unni, Kristin, Soma, Kjære mamma redaksjonen og alle andre som tenkte på oss denne jula.  Min største gave i år kom fra selveste julenissen, og den var så uforventet og så fin, men litt hemmelig, så jeg får ikke delt den med dere. 

Her er noen bilder fra i går

 

1

Julelooken

 • Publisert 24.12.2016 klokken 19:42

Hei og hå!

Blir et kort innlegg i dag, kun med dagens look. 

God jul!

 

4

Riktig god jul

 • Publisert 23.12.2016 klokken 20:35

Jeg vil med dette ønske alle dere en riktig god jul!

Uansett om dere feirer eller ikke så håper jeg at dere bruker de kommende dagene på familie og venner som dere er glade i.

Livet er fullt av situasjoner som kan medføre at man mister folk man setter pris på, så bruk tiden deres godt sammen, gjør noe koselig og bare legg alle hverdagsproblemer til side og nyt noen fredfulle dager ilag. 

4

Rosa??? Jeg?

 • Publisert 23.12.2016 klokken 11:02

Ok, innrømmer det. Jeg er LITT over gjennomsnittet glad i rosa... I dag er jeg rosa på jobb.... 


30 års dagen min var også rosa. Alle gjestene fikk beskjed om å komme med rosa klær, det var rosa pynt og rosa kake... Her er bilder av kaken:

 

Hvilken farge liker du?

 

2

God morgen

 • Publisert 23.12.2016 klokken 08:06

Heisann!

Det er siste dag på jobb før juleferien starter. Mini blir med på jobb i dag også skal vi på en liten shoppingsrunde senere, blant annet skal vi en tur innom Hijabhuset. 

Hva skal dere i dag?


 

0

Mitt første møte med jula

 • Publisert 22.12.2016 klokken 09:41

Salam og hei på dere alle!

Jeg har flere ganger nevnt at jeg som liten ble oppdratt til å være åpen for alle religioner og til å delta på feiringene deres. Vi ble som barn sendt i skolegudstjenester og vi feiret jul med juletre og gaver.

Mitt første møte med jula startet i Italia da vi gikk i barnehage der. Helt siden da har min mor vært bestemt på å oppdra oss som muslimer hjemme, lære oss masse om vår religion, men samtidig la oss delta på alt det de andre barna rundt oss gjorde. På skoler har vi vært i kirker, synagoger og templer, og jeg synes det er direkte trist at skolene i Oslo, som har såååå mange muligheter til å benytte seg av religiøse steder, ikke gjør det. Tenk hvor fint det hadde vært om barna fikk sett og deltatt på andre religioners steder og feiringer.

Jeg har flere ganger nevnt at jeg oppdrar min datter på samme måte som jeg ble oppdratt, derfor var hun på mandag med de andre barna på skolen i skolegudstjeneste. Hun kom hjem og fortalte om opplevelsen og spurte: "hvorfor dro jeg dit når jeg ikke er kristen?"
Jeg svarte: "Fordi det er spennende å se hvordan folk feirer jul og hva de kristne gjør?"
Hun: "Ja, det var kjempe gøy, og de sang og det var stort og fine stemmer, og jeg er jo ikke kristen selv om jeg var med!"

Og det er akkurat det jeg prøver å formidle, man blir ikke mindre muslim av å delta på ting! Jeg vet mange er i mot det jeg sier, men det er nå min mening.

Samtidig er det ikke bare jul jeg snakker om, vi har invitert Janets venninne til å feire Eid med oss neste år. Jeg synes også at det var gøy at skolen til Janet hadde en video om hvordan muslimer feirer Eid og ba meg snakke litt om feiringen da det var Eid tidligere i år. Bare fint at alle barna deltar på alle feiringer og får et normalt forhold til det, slik at de kan vokse opp til å være mer åpne og aksepterende for hverandre og til å vite at de kan være venner, se og finne likheter og akseptere forskjellene.

Her er to bilder som jeg fant fra mitt første møte med jula. Disse er fra 1989.

 

4

Hijab tutorial

 • Publisert 22.12.2016 klokken 08:13
 
Heihei. 
Det var slik jeg satte opp min hijab i går:


 
  

 

 

 

 

 

 

4

God morgen

 • Publisert 21.12.2016 klokken 09:49

Hva gjør dere i dag da?

Jeg er på jobb, som alltid, spiser frokost. Nå er det vel ikke lenge igjen før juleferien min starter. Jobber til fredag også har jeg en ukes ferie. Dumt at de røde dagene havner på lørdag og søndag i år. Får håpe på mer fri neste år. Hva er deres planer for dagen?
 

15

Voksne, smarte og reflekterte Merete Hodne

 • Publisert 20.12.2016 klokken 18:53

Hei, Merete Hodne!

Jeg har egentlig aldri visst hvem du er eller hva du holder på med, frem til din og Malika Bayan sin sak dukket opp i mediene. Jeg leste da litt om deg (ikke fordi du som person interesserer meg), men fordi jeg gjerne ville vite hva det er som får en voksen dame som deg til å bli så rasistisk og bryte loven ved å kaste ut en kunde basert på at hun bærer et hodeplagg. 

Det er ikke den saken jeg vil skrive om, for der har jeg troen på at norsk lov vil vinne, men jeg vil si at da jeg så deg i mediene og da jeg sjekket din Facebook side, så fikk jeg se en voksen dame. En som fryktet muslimer ja, men en som er voksen i alderen og som skal være forbilde for sine barn og andre barn rundt seg.

Jeg vet ikke åssen du har oppdratt dine barn, men jeg oppdrar min datter til å akseptere andre akkurat slik de er, uansett om hun liker dem eller ikke. Om hun ikke klarer å komme overens med de på grunn av forskjeller, så oppdrar jeg henne i hvert fall til å vite at mobbing IKKE er tillatt. Man kan trekke seg unna om man absolutt ikke kan komme overens, men ALDRI mobbe!

Og når jeg forteller min datter det, er det bare riktig å være et forbilde. Uansett hvor uenig jeg er med noen, hvor mye jeg misliker noen eller hvor mye jeg frykter noen, så mobber jeg ingen! Jeg skal ikke lyve, mange tanker går gjennom hodet og jeg har ofte lyst til å slenge masse dritt ut, men jeg holder meg! Vet du hvorfor? Fordi jeg er voksen, og som voksen må jeg kunne kontrollere meg selv!

Det at du direkte mobber meg og andre muslimske kvinner dag etter dag på din Facebook side, offentlig, er smakløst og kvalmt! Det at du også tillatter andre å skrive mobbende ting, er også uskseptabelt. Du kan være så uenig med meg som du bare vil, du kan kritisere meg og mine tanker så mye du bare orker, men jeg er lei av at du mobber!

Jeg har ingenting ting i mot at du er redd for meg og hater meg, men tenk litt på at barn (inkludert mine og dine) kan lese dette! Hva tror du min datter vil føle når hun gang på gang leser at du kaller meg/tillater at andre på din side kaller meg hore?

La meg forklare deg en ting, Merete. Ja jeg skjuler håret og er muslim, men jeg er like norsk som deg, om du liker det eller ei! Det er her jeg er vokst opp og det er her jeg kommer til å dø. Det er her min datter er født og her jeg har min jobb, familie og venner. Kanskje du ikke liker min tro, min klesstil og måten jeg sminker meg på, men det gir det ikke retten til å mobbe meg og andre jenter offentlig slik du gjør!

Det at jeg sminker meg plager deg tydeligvis veldig mye... Ville gjerne likt å vite hvorfor? Kanskje fordi jeg er pen? Kanskje fordi jeg tiltrekker meg oppmerksomhet? Vet ikke, men uansett så ser jeg ikke hvordan min sminke skal påvirke deg og ditt liv så negativt? Og hvordan har min sminke forvandlet meg til en hore?

Du vet ikke hvorfor jeg sminker meg? Jeg, som alle andre har mine grunner. Jeg skrev i avisen Vårt Land i februar at jeg per dags dato ikke føler meg bra uten sminke, men at det kan komme en tid hvor dette endrer seg, og heldigvis føler jeg meg ikke dårligere av å lese dine kommentarer, men hva med alle de andre du mobber? Kanskje har de ikke nok selvtillitt til å gå uten? Kanskje føler de seg mye bedre med sminke fordi de vil skjule noe? Kanskje har de arr og andre sår? Kanskje har de blitt mobbet gjennom oppveksten?

Du voksne Merete! Er det et slikt forbilde du vil være for barna? Er det slik du har blitt oppdratt? 

Kan du tenke deg hva barn lærer av dette? Eller visste du kanskje ikke at barn har tilgang til sosiale medier og at du skriver offentlig?

En ting skal jeg love deg, dette skal jeg ta videre, for nå er jeg lei!


 

10

Norske talenter

 • Publisert 20.12.2016 klokken 11:48

På lørdag var jeg med en venn på Nydalen i Oslo for å se på Norske talenter, dommerutvelgelse. Dette er første sesong hvor det vil være publikum under dommerutvelgelsen.

Dagen startet med utroooooooolig lang og kjedelig ventetid, men så kom moroa.

Jeg ble utroooooolig imponert over talentene i år, selv om ett av talentene fikk tre X-er. 

Her er noen bilder.4

Dagen i dag

 • Publisert 19.12.2016 klokken 17:55

Salam og hei!

Dette er en hektisk uke, slik det pleier å være før jul. På jobb er det mange som har ferie og jobbmengden merkes derfor. 

Men vi er snart klare. Noen få gaver vi må levere (alt er heldigvis kjøpt inn), også må jeg handle inn til julemiddagen. Ellers er alt på plass. 

Feirer dere jul? Er derr i så fall klare? Hva skal dere spise?


I dag bakte Janet og jeg pepperkaker. Hun fikk lov til å gjøre det meste selv, og var suuuuuperstolt med resultatet. 


 

3

There is a girl

 • Publisert 18.12.2016 klokken 23:14

There's this girl in the mirror, I wonder who she is. Sometimes I think I know her and sometimes I wish I did.  There is a story in her eyes, lullabies, and goodbyes.  When she's looking back at me I can tell...she's hurt inside.

It's getting colder now and the darkness consumes me.  Depression is slowly creeping up.  Maybe one day you'll actually care about me.

Never underestimate the pain of a person because the truth is: everyone is struggling, some people just hide it better than others.

She smiles with all that she has left, yet tears are left un-dried.  And though she's got so much to say, she bottles it up inside. If you look past her broken eyes to a shadow no one sees, a disguise so you won't recognize, the girl is really me...

I'm tired of being nice to people who don't give a shit about me.

I can go on with my day and act like everything is okay.  But as my life goes on it hurts more in every way.

You'll just never know...soo many emotions I choose not to show..

Just because her eyes don't tear doesn't mean her heart doesn't cry.  And just because she comes off strong, doesn't mean there's nothing wrong.

I'm going to smile and make you think I'm happy...I'm going to laugh so you don't see me cry. 

0

Hvordan har jeg satt opp hijaben?

 • Publisert 17.12.2016 klokken 19:36

 

 

 

 

 

12

Totalt fravær av rasisme er målet

 • Publisert 16.12.2016 klokken 19:34

 

For noen dager siden skrev Farjam Movafagh, styremedlem Senter for sekulær integrering (SSI) et åpent brev til meg. I brevet skrev han blant annet:

"I Utrop i går klager du over at du har opplevd «grove holdninger» mens du var på jobbintervju. Du ble spurt om du kunne tenke deg å ta av hijaben mens du er på jobb, noe du svarte nei på, med det resultatet at intervjuet ble avsluttet med en gang. Dette er ikke rasisme. Dette er likebehandling. Eller om du vil: totalt fravær av rasisme. Og det må du bare finne deg i."

Videre forklarer han hvorfor jeg skal godta at hijab er en grunn til ikke å få jobb og skriver: 

"Hvis jeg møter opp på jobbintervju med en genser der det står «Jesus lives, saves and heals», må jeg bare finne meg i at arbeidsgiver legger avgjørende vekt på det. Det samme hvis jeg møter opp med en T-skjorte der det står «MOORNAAA JEEEENS!» og jeg krever å bruke denne hver dag på jobb. Det er arbeidsgivers rett å avgjøre om det er åpent for slikt på arbeidsplassen. Denne retten er spesielt sterk hvis jeg i stillingen representerer bedriften. Jeg må derfor bare finne meg i at arbeidsgiver finner en annen enn meg."

Diskriminering
Jeg vil med dette skrive et brev tilbake.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har slått fast at arbeidstakere ikke har lov til å bli diskriminert på grunn av religiøse uttrykk. Blidensol sykehjem ble nylig tvunget til å rette i hijabvedtaket, hvor de nektet kvinner å bruke hijab på jobb. Å nekte noen jobb på grunn av religiøst symbol er altså brudd på både likestillingsloven og diskrimineringsloven.

Hvordan?

Bruk av religiøse hodeplagg er omfattet av vernet mot diskriminering på grunn av religion. Alle har rett til å gi uttrykk for sin religion gjennom for eksempel å bære hijab eller turban. I arbeidslivet forutsetter det at plagget ikke er til hinder for sikkerhet og helse.

Hijab brukes bare av kvinner. Et regelverk som forbyr bruk av hijab vil derfor stille kvinner dårligere enn menn og er dermed i strid med likestillingsloven. Jeg mener også at Farjam bommer når han sammenligner hijab med andre provoserende uttrykk for tro og politiske meninger.

Norge er et land hvor vi heldigvis har religionsfrihet og frihet til å velge klær selv. Blir man tvunget til å kle av seg på en bestemt måte/ta av seg hijaben, så synker vi til nivået i andre land hvor man blir tvunget til å kle på seg og til å dekke seg på en bestemt måte. Begge to er like feil og like ille.

Like rettigheter
Mange av våre medborgere har rømt til Norge fra sine land, der de blir tvunget til å praktisere en bestemt religion og til å dekke seg til, nettopp for å kunne nyte godt av den friheten vi har her. Disse menneskene heier vi på og ser på som tøffe og sterke, de klarte å stå på og gjennomførte flukten hit, og de klarte å holde fast ved sine rettigheter! Menneskerettigheter!

Når vi andre da ønsker å bruke de samme rettighetene og den samme friheten ved å kle på oss i steden for av oss, så blir vi møtt med din holdning.

Jeg skjuler ikke mitt ansikt, så arbeidsgivere har ingenting å frykte. Jeg skjuler ikke min identitet eller min personlighet. Jeg skjuler mitt hår!

Det at du aksepterer at en arbeidsgiver skal si nei til å ansette folk på grunn av deres tro, er for meg like meningsløst som å tillate at en arbeidsgiver skal si nei til å ansette folk på grunn av sin seksuelle legning. Tro og legning gjør oss ikke mindre kapable for å utføre arbeidsoppgavene en arbeidsgiver har gitt oss, og det er kun denne grunnen jeg ser på som akseptabel for å si nei til folk.

Alvorlige konsekvenser 
Konsekvensene av å nekte kvinner med hijab jobb kan bli veldig store. Det at noen ønsker å ekskludere visse grupper på denne måten, er skremmende. Hijab er for mange kvinner en del av deres identitet. Styrken vår ligger i at vi får lov til å være oss selv og bli akseptert slik vi er, og i vår kompetanse til å utføre jobben. Ved å nekte oss å bære hijab på jobben vil viktige ressurser og kompetanse gå tapt og arbeidsledigheten øke. Eksluderingen fra arbeidslivet kan føre til at færre kvinner velger å ta utdannelse, noe som er feil i en tid hvor vi har kjempet hardt for at kvinner skal få sin plass i samfunnet!

Det å nekte kvinner med hijab jobb kan øke utfordringene vi har med integrering. Kvinnene vil føle at de ikke kan bidra i samfunnet og at de ikke kommer til å bli akseptert uansett hvor mye de gjør. Muslimske kvinner vil trekke seg tilbake fra samfunnet generelt også. Konsekvensen blir altså ikke bare fravær fra arbeidslivet, men også fravær fra å delta aktivt i samfunnet og å bidra til et fellesskap. Vi må også huske at disse kvinnene er med på å oppdra fremtidige barn, og det er viktig at de føler seg sterke nok til å oppdra døtrene sine til å være like sterke og til å være seg selv.

Lang kamp blir skadelidende 
Kvinner har i veldig mange år kjempet for sine rettigheter, kjempet for å kle seg slik de vil, til å få seg gode jobber, ja rett og slett for å bli akseptert, uten at noen skal kreve å endre noe ved dem. Istedenfor å frata kvinner deres identitet, religionsfrihet og menneskerettigheter, bør du og alle oss andre jobbe for å dytte disse kvinnene frem for å bli aksepterte akkurat slik de er!

Saken ble først publisert her: http://www.utrop.no/Plenum/Kommentar/Blogg/31302

7

Todays look

 • Publisert 16.12.2016 klokken 12:45

Hei på dere!

Da tok jeg til deres råd og fortsatte denne hijablooken i dag også.

Hva synes dere?

 

10

New look

 • Publisert 15.12.2016 klokken 11:20

Hva synes dere om denne nye stilen? Skal jeg beholde den? 

0

Juleklar

 • Publisert 13.12.2016 klokken 10:48

Heisann!

Jeg elsker denne tiden på året hvor rødt dominerer, julesanger, lys, julebord og lignende er over alt!

Hjemme hos oss har vi allerede satt opp juletreet, ikke helt ferdig med å pynte, men det gjør vi ganske snart.
Julebord sesongen er i full gang også, i forrige uke var jeg på Julebord med tolkejobben min (Hero tolk) og det var så utrolig morsomt å møte kolleger du ellers aldri ser. Når man jobber som tolk har man sine egne oppdrag man tar per telefon eller ved fremmøte, og man møter nesten aldri sine arbeidsgivere og kolleger. Så et slikt treff var utrolig koselig å ha.

Julegavehandelen er snart i boks, kun noen få jeg mangler nå.
Denne julen blir litt spesiell da jeg om min datter tar Kiel båten den 22.12, kommer tilbake den 24.12 og feirer da hjemme med en venninne ogmed kusinene til min datter.

Hvor langt har dere kommet med juleforberedelser?

 

0

Vinneren av konkurransen

 • Publisert 11.12.2016 klokken 20:13

Vinneren av konkurransen er Hilde Irene Stensrud.

Gratulerer så mye!

Du vil motta mer info om hvordan du kan få produktene av meg nå straks.

 

34

Konkurranse

 • Publisert 07.12.2016 klokken 08:16

Hei på dere!

Har vært litt fraværende pga sykdom, men nå er jeg back on track igjen.

Starter med en ny konkurranse!

Vegan Cosmetic selger mangen forskjellige kosmetikk produkter, blant annet, kondomer, neglelakk, sminkekoster og hudkremer.
De som jobber i Vegan Cosmetic bruker selv bare cruelty-free og veganske produkter for at dyr skal slippe å lide for deres velvære, men måtte lenge bruke tid på å finne produkter som ble shippa til Norge og på å finne de få bedriftene som hadde ett par slike produkter i butikkene.

De startet derfor en nettbutikken i håp om å gjøre produkter som ikke er testet på dyr og som ikke inneholder animalske biprodukt lettere tilgjengelig for folk.

De ønsker at folk skal bli klare over hva dyr må gå gjennom for at vi skal føle oss vakre, slik at vi vil velge produkt som ikke er testet på dyr senere. Det er også vist at dyreforsøk kan gi falske resultater, og viser nødvendigvis ikke hvordan ett stoff vil virke på mennesker. Og med å velge produkt som ikke er testet på dyr, vil det vere bedre for både oss og de små dyra.

Mer om Vegan Cosmetics kan du lese her: http://vegancosmetics.no

I samarbeid med Vegan Cosmetics kjører jeg nå en konkurranse, hvor alt du trenger å gjøre er å kommentere dette innlegget med navn på ditt favoritt dyr. Ta med epostadressen din slik at det blir enkelt for meg å kontakte deg om du vinner.

Dersom du deler dette innlegget på din Facebook side, vil du ha dobbel sjanse for å vinne. Da trenger jeg at du deler innlegget offentlig. Kommenter da at det er gjort samt link til din Facebook side.

Premiene er:

Shave and Conditioner  fra Go&Home, Correcting Concealer i lilac fra purobio, Complexion sponge Sensitive fra Ecotools, 1 minute mask fra Innisfree og BOHO Terracotta Bronzer. Alle disse produktene er er lite utvalg av Vegan Cosmetics forskjellige samarbeidspartnere.

Vinneren bli trukket på lørdag. 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no