Jeg hijabiserte min datter!

Å nei! 

Hvordan kunne jeg være så grusom? I en hverdag hvor det stadig er snakk om at hijab bidrar til seksualisering av unge jenter, gjorde jeg nettopp det som ikke skulle bli gjort!

Min datter så at jeg ryddet i hijabskapet, og spurte da om hun kunne få en hijab. Jeg ga henne noe som hadde ligget i skapet i mange år, men aldri vært brukt. Hun ble sååååå glad og spurte om jeg kunne hjelpe henne med å sette den på, og det gjorde jeg.

Smilet hennes var ubeskrivelig vakkert at jeg ikke tenkte på hvilke tegn hun nå skal sende ut til omverdenen. Hun ringte mormor og fortalte at hun nå hadde fått sin første hijab og gikk så inn i gangen, tok frem mine høyhælte pumps, tok dem på og stilte seg foran speilet. “Nå ser jeg vakker ut, mamma”, sa hun.

“Du er vakker uansett!” Svarte jeg.

“Det er noen på skolen min som går med hijab” sa hun mens hun fortsatt så seg selv i speilet. Så tok hun av hijaben og sa: “jeg skal ikke gå med det ennå, men kanskje når jeg blir litt større?”

Jeg svarte: “Det får du bestemme selv.”

Poenget mitt med dette innlegget er at mange nordmenn tror vi presser våre barn til å bruke hijab og at unge jenter som bruker det gjør det pga tvang. I de fleste muslimske familiene foregår det ikke slik! Jenter ser på sine mødre som heltinner og vil ofte etterligne dem, derfor ønsker noen unge jenter å bruke hijab i en ung alder. 

Selvsagt prøver jeg ikke å overse de som blir tvunget, for disse finnes også, og det er dem jeg prøver å hjelpe, men jeg er så lei av at vi skal gre alle under samme kam! 

Selv om NOEN jenter blir tvunget, så betyr ikke det at ALLE blir tvunget. Noen føler faktisk at hijab er en glede og en måte å uttrykke seg selv på. Jeg oppdrar min datter til å vite at hun står fritt til å velge, og at jeg heier på henne uansett hva hun velger, så lenge hun selv har bestemt det. 

Helt ærlig er jeg smålei av alle som mener at barn i ung alder ikke kan velge hijab selv. Det sier mer om deres syn på barn enn noe annet, dersom man virkelig mener at barn i feks. 9 års alderen ikke kan ta slike valg, for dette valget er ikke verre enn å velge å ha på seg sminke, korte klær eller velge å ha kjærester for eksempel.

Barn tenker uskyldig, og alt som er spennende må prøves for å utvikle deres identitet, for noen er det mindre klær, for noen er det mere klær.

Hvis man har et hijabforbud på skolene, fjerner man det synlige “problemet”, og jenta som blir undertrykt, vil fortsatt bli det hjemme. Hijabforbud på skolen gjør at man bare gjemmer bort problemet i steden for å ta tak i roten på det og fjerne det helt! Jenter som blir utsatt for undertrykkelse, tvang og lignende blir da lett oversett og sett på som frie jenter som er like alle andre. 

Derfor oppsummerer jeg med dette:

La barn være barn! Hijab er en del av vår religion og noen barn ønsker å bruke det, andre ikke. La dem få velge selv og ikke press dem til det ene eller det andre! La oss holde på våre beste verdier, religionsfrihet, ytringsfrihet og frihet til å bestemme over klær og kropp, og la oss lære barn å passe på hverandre, respektere hverandre og akseptere hverandre uansett hva man går kledd med! 

La oss skape en generasjon som synes at Ida med miniskjørt og bar mage er like fin og flott som Fatima med hijab og langt skjørt, og at begge er like mye verdt og skal respekteres!

La oss ta tak i foreldrene som tvinger sine døtre til hijab, i steden for å forby jenter som vil gå med, til å gå uten.

La oss ikke følge i feks. Frankrikes spor hvor vi nå ser resultatet av polariseringen.

La oss ta vare på hverandre!

 

127 kommentarer
  1. Kunne ikke vært mer enig. La barn få være barn, og lær dem å velge selv. Det er veldig tydelig at din familie er både integrert og opplyst. Du nevner også at verdier som ytringsfrihet, likestilling og religionsfrihet er viktig, og det er akkurat disse verdiene vi ønsker å ha og vil beholde i Norge.
   Takk for at du står fram og viser vei for andre muslimer som ikke er like frie i tankesettet.

  2. Hei! Takk for din støtte! Ikke mange støttende kommentarer jeg får når jeg skriver om hijab. Haha, så denne setter jeg pris på! Ha en flott dag! Stein:

  3. Hijab har ingenting i et moderne samfunn å gjøre. Det er bare et symbol på kvinneundertrykking og tvang. Jada, noen velger frivillig å gå med det, akkurat som noen velger å bli muslim, men er det tilfeldig at unger med muslimske foreldre blir muslimer og unger med kristne foreldre blir kristne? Så absolutt ikke. Unger blir hjernevasket fra tidlig stadium, noe som er veldig trist. Religiøse plagg og ideologier burde holdes unna barn til de er gamle nok til å tenke selvstendig.

  4. Enda en som skal forsvare dette plagget…Sukk
   Og som faktisk ikke skjønner at hun ved å gå med dette toskete plagget er ett forbilde for ungen sin som selvfølgelig vil gjøre det mamma gjør når hun blir større.. Dritt lei av at dere muslimer skal hoppe inn i offerrollen hver forbaska gang.. Dette hodeplagget har ikke noe i Norge å gjøre og hvis du på død og liv vil bruke dette plagget og føler at du blir mobbet for det,ingen tvinger deg til å bo i Norge,lov å reise til ditt opprinnelses land hvor dette er vanlig å gå med..
   Ser med glede frem til totalforbud av dette kvinneundertrykkende hodeplagg…..

  5. Hei!
   Syntes du har mange gode poenger her. Men Hijab er et religisøt plagg som kom på moten etter revulusjonen i Iran i 1979 og i Norge er vi sekulære og man kan (i teorien) ikke bruke dette plagget på skoler, i offentlige stillinger osv. Akkurat på samme linje som at NRK ansatte ikke fikk lov til å ha på seg kors på sending eller lærer bære kors i undervisning på skolen.
   Når det kommer til undertrykking av kvinner så vil det nok forkomme mindre om man har et forbud enn om man ikke har forbudet, dette da et forbud vil være en del av norsk lov som alle i Norge må følge.
   Så flere vil nok tenke seg om skulle man tro…

  6. Det er helt greit å prøve, men hun skal jo ikke bruke dette fast før hun er en kvinne. (Hvis hun ønsker det.
   Blir som et barn som vil prøve sminken som mamma bruker, men du lar ikke ungen gå ute med ansiktet full av sminke forde.

  7. Snakk om å ikke ta ansvar og fortelle hvorfor man benytter dette plagget i andre land, hvor det kommer fra, hvor politisk det er, hva det vil gjøre med henne, hvor mange som blir tvunget til å skjule seg for svake muslinske menns lyster.
   Hyklersk og ekkel indoktrinering av barn er det du driver med, ikke noe annet.
   Men hvert til sitt. Jeg vil ikke ha noe å gjøre med radikale troende som deg, og ditto regner jeg med at du ikke har behov for å bli kjent med en kritisk stemme som min.

  8. 1. Jeg er i mitt land.
   2. Jeg kler meg slik jeg vil.
   3. Ikke hiss deg opp ocer andres klær, velg heller å ha på deg det du selv vil så lenge du er fornøyd med det.
   4. Peace 😉
   Gibbhs1966:

  9. Dattera velger det selvfølgelig fordi mor går med det HAHA! Barn tar jo etter foreldrene, og er fullstendig avhengige av deres valg, det er ikke slik at barn har vilje rett ut fra krybben.
   Ærlig talt…

  10. Hei. Du tar litt feil der, hijab har eksistert myyyyye lenger enn det 🙂
   Sjekk innlegget mitt: jeg tør å trosse hijabgrensene 🙂
   Men ja, tvang eksisterer dessverre 🙁 Einor:

  11. Jeg lar henne gå ut med sminke om hun vil det… lov å prøve seg frem 🙂 hun er heldigvis ikke interessert i mer en lipglosser nå da, men 🙂
   Hijab får hun bruke når hun vil, uansett om det er i morgen eller om 20 år… og jeg støtter henne om hun ønsker å la vær. 🙂 Victoria:

  12. Jeg kommer ikke over hvor selvfornøyd fanatikere blir når deres barn liksom tar del i deres ideologi. Og indoktrinering, neida… det forekommer ikke her. Latterlig.
   Men at de forherliger noe andre lider over, det nevnes ikke overfor de som skal indoktrineres.

  13. Hei Laial.
   Det står ingenting i koranen om at kvinner skal dekke til sitt hår.
   Sharia er der i mot en vel dokumentert del av islam.
   Ønsker du deg sharia lover for deg og din datter her i Norge.

  14. Folk glemmer at en person kan lyve og omtale via en blogg eller artikkel f.eks at hijab ønskes av barn frivillig og uten ytre påvirkning. Dette bare for å “tekke” sin mann, sin pappa, eller en gruppe som hun påvirkes av. Hijab og burka har ikke noe i ett sivilisert land å gjøre.

  15. Hvordan forklarer du gatebildet i f.eks. Kabul, Pakistan, Kairo, Iran som for 30 år siden såg mer vestlig ut for damer enn det i dag gjør f.eks på Oslos grønland?
   Er dette en utvikling du synest er bra?
   Kan du utbrodere historien til hijab?
   Og hvor finnnes det bevis/indisier på at “I de fleste muslimske familiene…..”?
   Og hva innebærer det å være muslismk? (Mener du aav tro og eller kultur)
   Vi i Norge går ikke rundt og kaller oss kristne. Vi kaller oss bare “Nordmenn” Hva kommer det av at muslimer tilsynelatende først og fremt er muslimeer? Høres jo ut som at dem tilhører ummaen foran et land folk eller nasjon.

  16. Merkelig måte å fremstille dette på. For meg ser det ut som om du prøver å sidestille en liten jente i prinsessekjole og hijab. Små barn som ønsker å se ut som heltene sine ved å bære prinsessekjole i barnehagen eller til skolen er rimelig uskyldig og noe som normalt går over når dem blir eldre. Det samme kan vel ikke akkurat sies om hijab. Har du nedverdiget deg til å bruke dette vil du aldri kunne komme opp og bli respektert av samfunnet igjen. Hvis en ønsker å bli integrert er det i Norge skikk for ikke vise religiøs tilhørighet. Religion er privat og noe du forholder deg til hjemmebane privat. Hijab er et religiøst plagg for som ikke har noe i det Norske samfunnet og gjøre offentlig. Hvis en ønsker å integrerer seg har slike kulturelle skikker veldig hør prioritet hvis du vil få respekt av storsamfunnet. Prøv selv, kanskje du til og med blir inkludert, får en jobb og kan bli selvstendig. Tror overraskelsen over hvor inkluderende vi er i Norge hvis du selv vill er ganske stor. Men så lenge du/dere fortsetter og på død og liv skal holde på importerte skikker vil vi samfunnet bli mer og mer segregert da svært mange ikke vil ha din religiøse overbevisning ved siden av seg.

  17. Da bor vi i to ulike land. Jeg føler meg respektert, har utdanning pg jobb, skatter, har venner og familie og hijab er ikke et hinder. Faktisk lærte jeg at man alltid må være seg selv, og jeg er meg selv med min hijab 😉 Mathias:

  18. Hei, hvorfor går noen muslimer med heldekkende og andre bare med hijab. Hva er forskjellen egentlig? syns hijab er kjempe fint! men heldekkende virker litt crazy :-/

  19. Les litt mer på bloggen min 🙂 har svart på mye av dette mange ganger før. Islam og kultur er to forskjellige ting. Kultur er noe vi må jobbe med her faktisk, for mange kommer hit med tanker om omskjæring, tvangsekteskap etc, noe som ikke har noe med islam å gjøre, men som kommer fra menn som har skapt en ukultur i visse land. Ola Nordmann:

  20. Er ikke seksualisering en helt naturlig del av livet da? Er det ikke faktisk takket være din egen seksualisering at du fikk den datteren du skriver om?
   Føler du som forelder et ansvar for å undertrykke dette hos ditt eget barn? Og følte du noe ansvar for å informere datteren din om at dette er et muslimsk plagg med den hensikten i å tilsløre kvinnens seksualitet? Eller lot du henne bare ta det på uten å vite noe som helst om hvorfor du selv bruker det?

  21. Hei Laial, en usunn antagelse å tro at jeg er kristen. Meldte meg ut så fort jeg ble gammel nok til å avgjøre det selv og etter å ha lest det makkverket man kaller bibel.
   Bloggen din forherliger for mye som jeg tar avstand fra. Jeg tror ikke du er en dårlig person, men vi har lite til ingenting til felles. Faktisk synes jeg mange av meningene dine er litt farlige for samfunnet om flere delte dem med deg. Når det er sagt, jeg har venner fra mange lag og omgås mange forskjellige kulturer/religioner når jeg reiser. Så lenge menneskene ikke er så ekstreme som du er, som må vise det til enhver tid med plagg og symboler og indoktrinering av barna, har vi ganske så spennende samtaler hvor de fleste setter pris på andres meninger. Det er når noen blir ekstreme jeg tar avstand, jeg trekker meg tilbake, ønsker ikke å være i nærheten og ihvertfall ikke å møte dem eller jobbe ved siden av dem.
   Heldigvis er det ikke så mange som er det. De fleste er først og fremst personer som tror på noe. Ikke troende først og så humane.

  22. Hei du! Niqab (heldekkende) er mer kultur enn religion. Noen kommer fra land hvor dette er vanlig 🙂 jeg personlig er i mot at kvinner skal dekke ansiktet, fordi vi lever i en turbulent verden hvor hvem som helst kan gjemme deg bak plagget. Hijab derimot skjuler ikke ansiktet til folk 🙂 thomas:

  23. Oioioi. Hvordan er jeg ekstrem og hva er det som er farlig? Jeg står jo for at alle skal velge selv?! Ingen har noen gang kalt meg ekstrem… den var ny 🙂 Richard:

  24. Religiøse plagg hører ikke hjemme i Norge. Vi er en nasjon bygget opp rundt kristendommen. En religion som muslimer ikke respekterer og vi blir sett på som vantro . Når norske kvinner reiser til muslimske land, må de dekke seg til . Så vil dere bo i Norge , bort med alle religiøse plagg, for det hører ikke hjemme i kristne Norge

  25. Ikke veldig rart hun vil gå med hijab når du går med det…
   Forstår ikke hvordan dette beviser noe som helst, barn forstår ikke poenget eller symbolet bak plagget.
   Gjør ditt barn (og deg selv) en tjeneste, gå kledd fritt. Står mer respekt av det 🙂

  26. Der bekrefter du det kraken og jeg er ute etter:
   “datteren min vet det hun trenger å vite”
   Altså minst mulig skjønner jeg.
   Og jo, jeg leste hele teksten din og står fortsatt for det jeg skrev som du kommenterte.

  27. Du unnlater å svare på de virkelige store spørsmålene ser jeg. Skjønner at dette er følsomt tema for muslimer. Og jeg er ikke helt overbevist om at en mindreårig jente forstår den politiske og religiøse tyngden av å bruke hijab.
   Jeg ville for eksempel aldri latt barnet mitt bruke en nazi-uniform bare fordi han syns den er kul.

  28. Nazi uniform er ikke religiøst og symboliserer hat mot et folkeslag… litt dårlig sammenligning fra din side 🙂 men men. Ha en fin dag og pust dypt inn og ut 🙂 Kraken:

  29. Hei.
   Jeg forstår at hijab for deg er et ufarlig plagg som symboliserer mye positivt for deg i relasjon til din religion.
   Problemet du ikke skjønner eller ikke vil skjønne er hva hijab symboliserer for mange som ikke har din religion.
   Når du ser en dame/jente med hijab ser du en medmuslim som utrykker lojalitet og sikkert kjærlighet til sin religion.
   Når jeg og mange med meg ser en dame eller jente med hijab ser jeg ett politisk plagg som symboliserer alt det triste og negative i Islam:
   Kvinneundertrykking, religiøs hjernevask, kjønnslemesting, segregering, tvang og undertrykkelse, vold og terrorisme.
   I dagens verden der alt det vonde som skjer bare er ett tastetrykk unna kan du ikke bare glemme alt det negative som skjer i din guds navn. Det virker som at du og flere med deg kun tenker at hijab er en kjærlighetserklæring til Gud og ikke noe mer.
   Dere ser ikke at hva plagget symboliserer for mange av oss som ikke er religiøse eller har andre religioner.
   Hijab symboliserer en totalitær ideologi akkurat som nazismen. Den vekker mange av de samme assosiasjoene.
   At hijab symboliserer noe annet for deg er ikke relevant for hvordan verden oppfatter deg. Alt du sender ut av signaler er at du er mindre verdt enn en mann og at du er mer opptatt av det neste livet (om det i det hele tatt finnes) enn det du lever nå.
   For å understreke poenget:
   Dersom dattern din syntes at nazismen var tiltalenede, ville du latt henne gå med hakekors på armen?
   Barn er ikke i stand til å ta slike avgjørelser selv og bør ikke få lov til å ta det valget selv.
   Deler av islam er fredens religion.
   Den delen av islam som gjør at kvinner tvinges eller velger frivillig å gå med hijab, burka eller nikab, symboliser krigens religion, fanatismens og terrorismens religion, dvs alt det negative med islam.
   Hver gang noen sprenger seg i luften, skyter noen, kjører over noen, dreper eller lemlester noen i Allahs navn, forsterkes de negative signalene du sender ut rundt deg når du går med hijab.
   Spørsmålet du bør stille deg er om det er slike assosiasjoner du vil at folk skal få når de ser deg eller din datter?
   Hvorfor kan hun ikke få en barndom uten ideologi, så kan hun ta stilling til den slags når hun blir gammel nok til å forstå konsevensen av sine valg?
   Forbud mot religøse plagg i den franske skolen gir ikke polarisering, det gir likhet og frihet til alle barn og unge uavhenging av hva de eller deres foreldre tror på.
   Det som lager polariering er misbruk at religion.
   Det vil si troen på at religiøse hensyn skal gå foran andre hensyn.
   Det at du tror på noe er ditt problem. Det er ikke samfunnet som skal tilpasse seg dine religøse behov og normer. De er en privat sak. Det er du som skal tilpasse deg samfunnet når du forlater hjemmet dit og ikke omvendt.
   Hvis alle hadde klart å holde religionen innen for hjemmets vegger ville det blitt mindre polarisering og langt mer fred og fordragelighet her i verden.

  30. Jeg skjønner at du følger norske lover men det er også tydelig ut i fra ditt svar at du ØNSKER å leve under sharia lover.

  31. I grunnloven står det at folk har religionsfrihet. Så slutt å klag. Dersom dere ikke vil at muslimer skal ha på seg Hijab, Niqab osv. Så må dere da forandre grunnloven. Det hjelper ikke å klage hvis folk ikke forandrer grunnloven.

  32. Hei, takk for at du belyser et betent tema.
   Jeg er veldig forkjemper av likestilling og frihet, og at alle selv kan velge hva de ønsker å ha på seg. Kvinner som menn.
   Kan du uten problemer kaste hijaben ved fredagsbønn i Norges moskeer, eller besøke f.eks millionbyen Mekka uten dette plagget? Hvis ikke, har du tenkt over hvorfor?

  33. Hei på deg. Av respekt gjør jeg det ikke! Vil jeg skape konflikter så kan jeg trosse slike hellige steder uten hijab, men jeg respekterer religionen min såpass mye at jeg ikke gjør det 🙂 Pet Johan:

  34. Hei hei.
   Og nettopp derfor gjør jeg den jobben jeg gjør i media, for å vise at ikke alle er like.
   Kvinner som ikke har på seg hijab kan være undertrykt, og kvinner som har på seg hijab kan være frie. Jeg jovber for en felles ting, og det er at kvinner skal velge selv! Jeg er i mot tvang og press og det har jeg sagt i media maaaange ganger. Tvang og press begge veier, enten til å ha på seg noe eller ta av seg noe 🙂 simen fulland:

  35. Ok, enkelt spørsmål. Islam forskjellsbehandler kvinner og menn. Kvinner må bruke hijab, er ikke verdt halvparten av det en mann er, og kan ikke sitte sammen med menn i moskeen. Du sier du respekterer religionen men samtidig frie Norge.
   I Norge har kvinner like rettigheter som menn. Hvordan kan du respektere begge deler?

  36. Hijab, nicab, burkini eller burka. Ingen kvinner bør gå med dette “Signal”plagget, det har til hensikt å dekke kvinners hår, nakke, skuldre og bryst. Dette for å ikke vekke seksuelle assosiasjoner mot fremmede menn. Det er på grensen til rasistisk, eller moralsk stigmatisering ovenfor vestlige menn, som ikke lar seg påvirke av kvinners hår. Enda verre er at de seksualiserer barn med disse plaggene. (ref debatt i media om saken) Det er rett og slett en integrerings bremse.
   Hvis kvinnens hårmanke er et problem for muslimske menn, bør de ha bind foran øynene.

  37. Hvis det ikke er påkrevd, hvorfor i alle dager går dere med det da? Dere er jo selv ganske aktive når det kommer til dette med å stigmatisere. Klarer ikke å forstå hvordan dere vil bli tatt seriøst når dere er mer opptatt av å gjemme dere enn å vise hvem dere faktisk er.

  38. Siden du spurte skal jeg svare, og så skal jeg slutte å plage deg Laial. 🙂
   Jeg synes du er ekstrem i måten du praktiserer din religiøse overbevisning på. Hvor på den ene siden forherliger du symbolpolitikk som hijab, men nekter å belyse de faktiske problemene din religion (og mange andres religioner) har.
   Når du tar hijaben på, uansett hvordan du ønsker å bli sett på, så står det plagget for ganske mye dårlig, mye undertrykkende, mye lidelse. For deg er det kanskje positivt enn så lenge, men alle tenker ikke som deg.
   Mange liker å dra paralleler til nazismen, for det finnes likheter mellom dette og islam og kristendom, de følger noen like spor i sin totalitære mønster. Men jeg skal bytte ut nazi med kristenkonservativ, og fortelle om en jeg så forandre seg på ungdomsskolen. Begynte å skape bråk, markere seg ved å gå med tegn og symboler, og preke til alt og alle om hva han mente var rett. Vi tolererte bare så mye før ingen ønsket å ha noe med han å gjøre, før tilliten var borte og vi ikke kjente oss igjen i personen vi skulle kommunisere med. Altså vi sluttet å prate og være sammen med vedkommende. Vi følte oss ikke truet, han bråkte mye men slo ikke. Han pratet høyt, men ingen av oss ønsket å høre det han hadde å si…
   Ikke var det verdt å høre på heller, det var noen andres meninger, skrevet i en bok vi mente knapt var verdt papiret ordene var trykt på.
   Det var først når han døde i et kniv-slagsmål når han var 16 år og på slutten av niende klasse, at vi skjønte hvor det kom fra. For faren som begravde han, kastet alle sine symboler og klær i samme ovn som sønnen og de symbolene ble kremert med han. Og jeg er sikker på at han ikke engang hadde fått med seg at det var han sønnen prøvde å kopiere, ikke før han gikk bort.
   Derfor synes jeg du er ekstrem. Du kan være snill som dagen er lang Laial, du kan være et godt menneske (det vet jeg ingenting om før man blir kjent), men du anfekter ting jeg synes er direkte onde med det gode. Og uansett hva du mener med det du gjør, så finnes det historie i bunn og påvirkningskraft i det du viser.
   Og så synes jeg det er synd at et plagg du går med skal hindre oss i noen gang å prate sammen og bli kjent. Men jeg klarer ikke å stå rolig og godta det plagget står for når jeg får den smakkers i synsfeltet hele tiden når man prater. Da er den fredelige løsningen for meg å snu ryggen til og gå en annen vei. Ingen onde kommentarer, ingen blikk, bare ingenting.
   Men jeg synes fortsatt det er synd at jeg ville prate med et menneske, men det var kun en religion som var der.

  39. Rørende historie, men må si meg enig i det meste av negativ kritikk her. Spesielt det lange innlegget til Simen Fulland er meget bra og faktabasert.
   Du snakker om at du har på hijab av respekt for religionen, men har du tenkt på at de fleste nordmenn synes at hijab og andre religiøse klesplagg er provoserende og svært lite respektfullt?
   Hva med å ha litt respekt for Norge og det landet som har tatt i mot dine foreldre og gitt dem støtte til å etablere seg i landet. Dette landet har gitt deg en utdannelse og jobb, men du fortsetter å forfekte og forsvare en religion som har til hensikt å bryte det ned. Nekter du for det, har du nok ikke satt deg godt nok inn i hva islam går ut på.

  40. Norge har lært meg at jeg har rett til å kle meg slik jeg vil og praktisere religionen jeg vil. Norge jeg kjenner, har lært meg å ta egne vaøg 🙂 Policus:

  41. Synes det er litt synd at du tenjer slik, men jeg respekterer din tankegang 🙂 jeg personlig dømmer ikke folk ut fra hva de har på seg, for som du selv sier, så har alle sin historie i bagasjen . Men all respekt til deg, virkelig, for jeg forstår egentlig litt hvorfor du tenker som du gjør 🙂
   Ekstreme muslimer har gjort veien vår vanskelig og det er det jeg prøver å jobbe med.
   Ønsker deg en fin dag videre 🙂 Richard:

  42. Mange av oss gjennomskuer deg, du skriver det din
   mann bestemmer at du får skrive. En muslimsk kvinne
   har ingenting å si, og dine setninger har ingen
   mening, så kvinner som må gå med HIJAB er undertrykte,
   og så må den stakkars datteren fortsette med dette.
   Nei, Frankrike har gjort dette helt riktig, vi kan
   da ikke støtte kvinneundertrykkelse fordi deres menn
   ikke klarer å beherske seg. Lær mennene deres at dere
   har like stor verdi som dem, DA er dere frie kvinner.
   Jeg synes ikke synd på dere, dere har et hode og en
   munn, men dere tør bare ikke. Litt feigt, egentlig.

  43. Akkurat som jeg trodde,du får ikke lov å vise frem
   det jeg skrev. De fleste bloggere må ikke lese først
   men du får lov å legge ut de mannen tillater. Stakkars deg,
   men jeg skal slutte, ellers blir du nok slått.

  44. tragisk med barn her i flotte norge som tilvennes en ideologi som vil at kvinner ikke skal ha håret fritt i vinden og sola. Grumsete og urovekkende.

  45. Å “hjernevaske” barnet sitt til å tro på Gud er liksom forferdelig, men å forfekte ateisme til sitt barn er helt ok. Jaja, utrolig logisk..

  46. “Datteren min vet det hun trenger å vite :)” Laial Ayoub
   For noe sprøyt. Datteren din vet det du har lært henne, som tilfeldigvis (not) er akkurat det hun trenger å vite for å ha lyst til å gå med hijab og for å følge dine psykoser.

  47. Takk for følget og god samtale Laial. Jeg må si jeg satte pris på utvekslingen og berømmer deg for tålmodighet i diskusjonen.
   Ønsker deg en fin dag tilbake 🙂

  48. 1) Sett aldersgrense på religion.
   2) Forby praktisering av religion utenfor hjemmet.
   Så slipper alle oss som ikke lever etter drøm og fantasier bli plaget av det evige maset til muslimer, jøder og kristne.

  49. Hijab å niqab er kvinneundertrykkende plagg. Satt i værk av menn som vil ha kontroll. Norge burde absolutt hatt et regelverk på linje med Frankrike. At en moderne muslim i Norge syns det er ok, å passer bra med pumps, sier mere om hvor opplyst denne damen er. Kvinnefiendlig, samfunnsskillende, undertrykkende å kulturelt totalt krasj me vestlige verdens syn og oppfattelse på hvordan damer skal ses på å oppfattes. Jeg hadde aldri villet påført mitt barn religiøse plagg. Religion er bare eventyr å påfører verden store lidelser. Får hun vise navlen? Hva annet religiøst trør du ned over hode på datteren din..

  50. Og folk lurer på hvorfor parallelle samfunn oppstår. Det er de som selv ifører seg hijab, niqab, burka etc som igjen fører til at de ikke får jobb, som forhindrer integrering. Hvem ville vel ansatt en fullt uniformert nazist selv om han var aldri så moderat? Vi liker ikke at folk går i naziuniform, men vi skal plutselig bare stilletiende se på folk som ifører seg islamistuniform i Norges gater. Galskap ? Hijab, niqab, burka etc.. burde vært forbudt i det offentlige rom.
   Ja, vi har religionsfrihet, men det betyr bare at du har rett til å utøve hvilken som helst religion uten å bli forfulgt. Det betyr ikke at samfunnet skal legge til rette for din overtro.

  51. Nå er det vel slik at hijab ikke er en del av religionen, men et politisk og kulturelt symbol… Problemet med hijab er ikke plagget i seg selv, men snarere hva det symboliserer.

  52. Alexandra:
   Det er noe du må få på plass ift ateister, ikketroende og agnostikere.
   DET ER IKKE EN TRO.
   Dvs at disse menneskene samles ikke daglig for å snakke om religioner, og de har ingen ritualer for sin “ikketro”, og påvirker ikke sine barn hverken i den ene eller andre retningen.
   I den grad barnet har spørsmål får de ærlige svar der det redegjøres for at noen ikke har tro på en gud og noen har.
   Å sammenligne oppveksten til et barn der foreldre ligger med ræva i været 5 ganger i døgnet og ikke kan gjøre noe uten å sjekke ei 1400 år gammel bok først eller må be til en gud før de spiser sin overflod av mat mens deres ufeilbarlighet “gud” lar millioner av barn dø av sult andre steder i verden, mot et hjem der barnet ikke påvirkes i noe retning overhodet er umulig, og dine idiotiske forestillinger om nærmest hedenske ritualer der barna innprentes med hat og motstand mot religion er barnslig og tullete.
   Det er bare religiøse mennesker som holder på med ritualer og bønner, og forteller sine barn at de som ikke mener som oss er dømt til evig fortapelse og er vantro og mindre verdt.
   Vi uten tro på eventyr gir en stor F i hva dere driver med så lenge dere holder det for dere selv, men det klarer dere jo åpenbart ikke.
   Det skal påtvinges alle som er rundt dere.

  53. Kan jeg pleease spørre deg om noe? Som tidligere skrevet, jeg er ikke begeistra for hijab! Men synes ikke du er så rent verst i dine holdninger. Leste blant annet at du oppfordret muslimer til å gå i tog for de homofiles rettigheter. Selv er jeg kristen og hadde aldri selv klart å leve i homofilt samliv, men jeg ønsker at mennesker skal få ta valg selv uten å plages. Jeg er også snill med alle homofile og kunne godt hatt dem som venner… Samme med hijab, feil for meg, men riktig for deg! Jeg mener man er litt hyklerisk om man bare velger seg ut noen man skal forsvare..
   Men mitt spørsmål! Leste i et innlegg at din eks- mann var voldelig mot deg før dere skilte lag. Utrolig trist, hvordan kunne han.. uansett jeg har studert litt islam på UIO.. Der fikk jeg med meg et vers jeg reagerte kraftig på.
   Dette:
   Hvis de viser seg ulydige, så forvis dem til værelset deres og gi dem pryl» Koranen 3:38 (4:34)
   Det er ifølge koraniske vers lov å slå sin kone om hun er ulydig? Hva vil du beskrive som ulydig? Finnes det straff for en ulydig mann?
   Var det ikke norsk lov som beskyttet deg da du ble slått? Mens koranen tar side med voldsmannen?
   Og dette verset, hva synes du? «Ta til ekte det som passer dere av kvinner, to, tre eller fire – eller med deres slavinner» Koranen: 4:3
   Kan kvinnen ha 4 menn? Hvorfor mener din Gud at en mann kan ta seg 4 koner? Her i Norge kaller vi det utroskap. Ganske ekkel ide, skal han gå fra rom til rom da på ulike ukedager?
   To andre koraniske verdier ( et er vel fra hadith, kvinner i helvete)
   «Majoriteten i helvete er kvinner», Muhammad.
   «Menn har autoritet over kvinner i kraft av den forkjærlighet Gud har innrømmet dem fremfor kvinnene» Koranen 4:38 (4:34)
   Vær litt kul da og svar! Jeg synes det er gøy å høre dine meninger, i verste fall fortsetter jeg å tenke at islam er altfor kjønnsfokusert. I beste fall kan du klarere hvordan vi kan se med mer mildhet på en religion som fremmer slike vers.
   Jeg heier på deg, selv om vi ikke er enig i alt. Mener ingenting ondt, det er koranen jeg kritiserer, ikke deg. Tusen takk for svar, om så skjer.

  54. Heier på deg:) jeg er norsk og er oppdratt til å respektere alle mennesker og andres kulturer. Jeg har aldri hatt noe imot islam og pga det tror noen jeg ikke har peiling?? Det er snakk om å godta at alle er forskjellige og at alle er like mye verdt. Tenk at et klesplagg kan skremme så mange i å prate og bli kjent med hverandre! Vil bare si til dere som har en slik holdning, at dere har gått glipp av utrolig mye ved å ikke tørre å prate med mennesker som ikke kler seg likt som dere. For en kjedelig boble dere må leve i. I Norge har vi religionsfrihet og ytringsfrihet, dvs at vi har rett til å være som vi er uten å bli dømt av andre eller straffet for det. Hva hvis noen syns at luer for jenter burde være ulovlig?Er det bare nordmenn som kan gå med hva de vil? Hvem har innbilt dere at det er sånn det fungerer?? Spiller for søren ingen rolle hva folk har på hodet sitt så lenge de har noe mellom ørene vel! Det er latterlig og tragisk at muslimske jenter konstant må forsvare seg for valgene de tar, bare pga en haug uvitende og redde nordmenn har fått det for seg at dette ikke stemmer!? Hvor var foreldrene deres i oppveksten deres? Har dere ikke lært noe? Å sitte på nettet og tro hvert eneste negative ord som blir skrevet om islam er så latterlig som det går an. Les dere opp og lytt til muslimer når de snakker istedet for å tro alt dere leser på nettet og ikke minst det å dra alle over en kam. Det er skammelig og dere burde la vær å kommentere hvis det kun er dritt. For vet dere hva? Det hjelper ingenting uansett hvor høyt dere hyler! Det eneste som kommer ut av det er at alle kan se hvor uvitende og stygge i kjeften dere er. Og dette er det dere lærer barna deres. Alle mennesker er lile mye verdt, uavhengig av religion eller kultur. Synd dere hater deres eget liv så mye at dere må rakke ned på andre! Håper hijab blir høstens moteplagg for alle jenter! Haha! Lurer på hva dere hadde sagt da! 😂 hjelp, de norske jentene har blitt tvinga! Haha!! Skjerp dere! Stå på, Layal! U rock! ✌️❤️

  55. Hjelpes, så mye uvitenhet og fordommer som finnes blant våre medmennesker!! De ser ikke budskapet, for bare hijaber 😉🤔 Det er lov å være uenig, og komme med argumenter både for og imot. Men når “utenforstående ” kommer med personangrep, og kaller deg psykotisk?! Da må jeg le, og blir trist samtidig…. Antagelig kan de ikke noe om hverken religion/livssyn, politikk og samfunn, kultur, eller hva en PSYKOSE innebærer 😮 Hallo liksom? Saklige argumenter assa…
   Du har så rett. I at døtre har sine mødre som forbilder og rollemodeller, og fra småbarnsalder vil kopiere og være som dem. At det blir en debatt om at hijab medfører seksualisering, kan ses utifra mange mange både myter og fakta, men burde ikke engang være et tema. Det burde handle om FRIHET TIL Å VELGE!!! Jeg forstår bedre reaksjoner på at visse kleskjeder, tidligere har fått kritikk, for å produsere bikinier til 2-åringer, hvor påskrifter som “little Miss Sexy”, eller “I’m hot” står trykt over baken!!!!?! Noen synes det er søtt. Jeg synes det er drøyt. For det første har ikke småbarn noe å skjule, og det er mer passende å leke på sandstranda naken, eller i badedrakt. Men dette er også en unødig debatt! Hvorfor skal vi i hele tatt blande barn og seksuelle uttrykk sammen? Det burde ikke nevnes i samme setning engang!!!
   Du skriver noe i bloggen jeg enten misforstår, eller er uenig i… En 9-åring har ikke utviklet hverken refleksjon, kunnskap, samfunnsmessig orientering, eller selvbevissthet og identitet, til å ta egne og selvstendige valg. Joda; når det gjelder om de liker ris eller poteter best, hva som er yndlingsfargen, hvilken musikk og tv-programmer de liker. Men angående sminke, kjæreste, avslørende eller tildekkende plagg, religiøse/kulturelle symboler og uttrykk, hvem de er og hva de står for, samfunnets holdninger og forventninger….det er det nok veldig mange år til en 9-åring forstår, og burde slippe å forholde seg til.

  56. Jeg har funnet ut at for min del har åpenhet brakt meg lengre enn avsky. Jeg har valgt å se mennesket istedenfor religionen,hijaben eller hudfargen. Og har da blitt kjent med naboer jeg normalt ikke ville blitt kjent med. Har to nydelige afghanske familier over meg, hun ene kom ned til meg med ett stort fat med mat, de hadde laget for mye, den andre kom ned for å spørre om jeg kunne hjelpe de å fikse Internetten deres, og så klart ikke uten å bli tilbydd både kaffe og te som takk. Hvis man ser forbi alt det fæle media propper oss med vil man kunne både se og lære av hverandre. Det finnes mange dritt sekker og ekstremister I alle religioner, alltid noen som trekker det litt lengre enn man skulle. IS er ikke et symbol på alle muslimer på lik linje som ABB ikke er ett symbol på alle norske.

  57. Jeg har akkurat brukt masse tid, på å skrive et innlegg til ditt fantastiske innlegg/blogg. Jeg prøvde først å kommentere på Facebook, men det dukket ikke opp noe kommentarfelt? Så skrev jeg et langt innlegg her….som jeg postet før det forsvant i “løse luften”….? Det var dumt….

  58. Du er vakker og din datter er vakker. En vinter det var sterk kulde og isende vind, brukte jeg et et langt fint skjerf/sjal rundt halsen når jeg var ute og gikk kveldstur. Så kom jeg på hvordan dere tar på hijaben, og fikk dekket til både forfrosne og verkende ører, hodet og hals 🤗
   På veien gikk jeg innom den lokale puben, for en varmende kaffe og et glass vann. Lokalsamfunnets møtested, med venner og bekjente, gjennom mange år. De lo og hånet meg, og pekte mens de sa “Herregud, har du konvertert eller?”….Konvertert til hva da spurte jeg. “Til ISLAM vel, hahaha, hoho”. Hva får dere til å tro det svarte jeg i en seriøs tone. “Hahaha, du har jo begynt med hijab!!!?!” Ja, jeg syns bare det kler meg så godt…..er det noe galt med det eller? Og så tok det helt av, og endte med drittslenging og stor konflikt..
   Sukk. At det går an 😮🙃👻

  59. Om man skal ha integrerring så er dette den stikk motsatte vei å gå , her lyser det steinalder og Islam lang vei og dette synes du er riktig å putte på din datter ? virkelig skille seg ut og gi tegn på at integrering ikke ønskes !
   Nei fullstendig feil og ett plagg jeg håper og tror vil totalforbys i Europa snart !

  60. Synes det er utrolig dårlig gjort å si så mye stygt til hu dama her. Hallo ,hun er et menneske med følelser!! Hvis alle muslimer var som hun tror jeg ikke islam hadde vært no problem for noen, hun er jo egentlig utrolig ressurssterk og klok..skal den hijaben slette ut alt det?? Ta også les litt mer på bloggen, mobbing er ikke OK.. Dette kan vi ikke stå inne for. Hijab er lov i Norge, hun følger norsk lov. Dere angriper, mobber, det er dere som gjør feil. Skriv saklig, om hijab, ikke ekle personangrep.. Jeg liker heller ikke hijab, men den hijaben er en promille av alt denne damen er.. nyanser litt!!!! Ikke alltid sort/ hvitt, hat/ lik.. oppskriften på krig

  61. Til alle dere hatere:
   Dette er Laial sin datter og hun som mor har rett til å la sin datter Gjøre hva enn hun vill uten at noen skal frata hennes rett! Dere som spyr ut feige kommentarer uten NOEN form for fakta kan bare legge dere flat og stappe sokk i munnen! Hijab har ingenting med integrering å gjøre, dette er mest idiotiske påstanden som finnes! Dessuten den jobben Laial gjør fortjener hn respekt for! Hjernedøde mennesker som tror de er bedrevitende hører ikke hjemme i et norsk moderne samfunn! La Laial bestemme over sitt liv og sin datter! Stå på Laial, du er en god person

  62. Helt ærlig, jeg leste alt du skrev, men du må få fakta på plass.
   Å dekke seg til med hijab, burka, niqab osv har INGEN VERDENS TING med religion å gjøre, det er en tvang fra et islamsk politisk ståsted, for i koranen står det absolutt INGENTING om å bruke det, men at man ikke skal “blotte” seg. Så at muslimer og andre blandet inn religion med hijab er uakseptabelt og feil. Jeg vil gjerne se et utrag av koranen der det stå du “må” bruke hijab.
   Barn ser klart opp til sine foreldre, og det blir mer normalisert og “hjernevasket” for et barn som vil bruke hijab på grunn av sin mor. Det samme gjelder norske, de ser hva mamma og pappa har på seg og vil være som dem, så at en liten jente på 6-9 år tar et valg er fullstendig feil, lær dem heller om “foredeler” og “ulemper” med det. Vi er i Norge, et fritt land, hvor politikken ikke styrer oss i om hvordan man skal leve.

  63. Klart de ser opp til sine mødre når de er helt unge,men så vil de etterhvert komme i opposisjon…er det da rom for det?
   Jeg jobber med helse og får stadig spørsmål fra damer med hijab om produkter som kan fremme hårvekst,og stoppe håravfall.Det virker på meg som det er en konsekvens av hijab bruk,iallfall er det mange som trenger hjelp for det.Uansett vi må alle gå i oss selv,er hijab noe som fremmer likestilling? Hvorfor skal kviner seksualiseres og ikke menn?Kan vi ikke alle trenge litt vind i håret..? 😉

  64. Hei.
   Jeg har et spørsmål om hijab som eg har lurt på lenge, men ikke har fått meg til å gå å spørre en fremmed med hijab på gaten om. Hvordan får dere den til å ligge så fint ? Det ser så vakkert ut slik den er lagt på og ser ikke ut som den sklir opp i det hele..
   Dette er litt urelatert til tema men jeg måtte bare spørre..

  65. Tusen takk for din kommentar laila. Og sier meg helt enig med Arhu. Det er INGEN som kan hverken peke en finger eller fortelle en ann person hvordan man skal oppdra sitt eget barn. Laial er en oppegående dame med begge beina godt plantet på jorda, hun viser respekt og kjærlighet til Norge. Alle disse troll kommentarene som finnes I dette kommentarfeltet Gjør meg flau over dere,som for det første lirer av dere alt grums dere kan,tråkke på personer som dere ikke kjenner eller vet noe særlig til. Sprer hat for det er det dere kan. Hva om å snu trenden? Hva om å heller spre kjærlighet? Hat fører ikke lenger enn hat uansett hvor langt man prøver å dra. Og til “Ola Normann og Kari” I kommentarfeltet her oppe, fei for egen dør før dere setter pekefinger mot andre!
   Laial, du Gjør en kjempe jobb som mamma og Vet som alenemor selv er det hardt å stå alene. Respekt til deg og den vakre Jenta di ❤

  66. Laial:
   Du skriver “Jeg jobber for en felles ting, og det er at kvinner skal velge selv! “.
   Først vil jeg si at du feiget ut i ditt tilsvar til meg, da du ikke reflekterte noe rundt noen av problemstillingene som jeg tok opp.
   Du jobber for at kvinner skal velge selv.
   Når blir du kvinne?
   Når du er 9, 12, 18?
   Bør barn kunne velge selv?
   Som jeg har forsøkt å forklare deg forbindes hijab, burka og nikab for mange i den vestlige verden med diskriminering, religiøs fanatisme, mishandling, tvang, salafisme, vold og terror.
   Hvorfor vil du assosiere deg med slike verdier?
   Hijaben er ett politisk plagg som viser at du underkaster deg en totalitær ideologi/religion.
   Hvorfor må du vise det” Liksom “se på meg alle sammen, jeg er muslimsk jeg”
   Hvorfor kan man ikke være en “god” kvinnelig muslim uten hijab?
   Er du Laial en “bedre” kvinnelig muslim enn de som ikke bruker hijab, i så fall hvorfor?
   Det hjelper ikke at du selv bare har positive tanker rundt hijab bruk, så lenge verden rundt ( i vesten) i all hovedsak ser kvinnediskriminering, segregering og langt verre ting når de ser hijab bruk.
   Dersom jeg fikk en sønn bør jeg lan han gå rundt i Ku Klux Klan hette om han synes det er kult?
   Eller hva med SS lue med hakekors?
   En nazist kan se bare positive ting med en slik hatt, en hvit rasist i sørstatene i USA kan se positivt på att junior går rundt med Klan hette.
   Synes du det er ok om de kjemper for retten til å gå med slike plagg?
   Hvorfor er det i så fall ikke greit å kle seg ut som nazist eller klan medlem, men greit å kle seg ut som IS kriger eller IS brud light får å sette det på spissen?
   Laial, du og andre snakker en del om religionsfrihet. Hva innebærer egentlig religionsfrihet?
   Religionsfrihet er retten til å tro på det du vil. Religionsfrihet betyr også frihet fra religion. Det vil si at din rett til å tro på hva du vil ikke trumfer min rett til frihet fra din religion.
   Mange religiøse sliter litt med den distinksjonen.
   Religionsfrihet betyr at du kan utøve din religion som du ønsker, så sant den ikke bryter med andre menneskerettigheter eller lover og regler i samfunnet du er en del av.
   Din religionsutøvelse skal ikke gå utover andres religionsutøvelse eller de som ikke tilkjenner seg noen religion (ateister).
   Islam og andre religioner kan ikke utøves fult ut i ett land med religionsfrihet .For Islam er hovedproblemet Sharia lovgivningen. Store deler av Sharia er i strid med grunnleggende menneskerettigheter og andre deler strider mot likestillingslovgivning og andre lover.
   Du kan tro på hva du vil, men ikke gjøre hva du vil og slippe unna med det fordi handlingen er religiøst motivert. I hvert fall ikke i Norge eller andre vestlige demokratier.
   Du snakker om friheten til å velge, og sier du er mot tvang.
   Hva er verst?
   1: Vi fortsetter som i dag, noe som medfører at mange kvinner/jenter pga. sosialt press eller regelrett tvang må gå med hijab.
   2: Vi innfører forbud mot hijab bruk i det offentlige rom, det vi si på arbeid, skoler og universiteter. Ellers er det fritt frem så sant du er 18 år og myndig.
   Hvem gjør du mest urett, de jentene/kvinnene som tvinges til å gå med hijab, eller de som må avstå fra å bruke hijab i arbeidslivet, på skolen eller universitetet?
   Alt handler til syvende og sist om verdivalg.
   Hijab symboliserer ett kvinnesyn fra 600 tallet.
   I Norge bør disse verdiene motarbeides fremfor å heies frem.

  67. Millioner av kvinner slåss mot hijabens tvang i en lang rekke muslimske land. Hvordan kan du si at hijaben er noe kvinner stort sett ønsker? Da hojab-tvangen ble innført i Iran gikk hundretusemvis av kvinner i protesttog i Teheran.
   Mange norske muslimer kommer fra nettopp disse landene, og om det ikke alltid er tvang når de kommer til Norge, så er det et sterkt sosialt/religiøst press. Du skal være ganske blind for å se at dette ikke er et stort problem i norge i dag.
   Og når en del kvinner ønsker hijab selv, har ikke da undertrykkende mørkemenn innenfor islam vunnet? De har greid å få kvinnene til å selv ville underkaste seg, til å dekke seg til for å ikke “friste” mennene. De diskriminerer seg selv.
   Så lenge så mange kvinner kjemper mot undertrykking og hijab i så mange land, så bidrar hijab-kvinner i frie land til at tvangen og undertrykkingen fortsetter i “gamlelandet”. Dette burde være enhver feminists kampsak.

  68. Merker jeg ble provosert av alle de negative innleggene her og jeg har mer å si.
   Skal vi i Vesten belære mennesker i rett og galt? Nettopp den ” belæringen” har ført til kaos i flere muslimske land. Her kom fine prektige Vesten, med USA i spissen, og sku lære muslimene om demokrati. Resultatet av denne ” frigjøringen” taler for seg selv. Igår kunne vi lese i nettavisen om Hillary Clinton..wikileaks.. ” Vi må ødelegge Syria for Israel”.. Tenk det… Ødelegge et helt land, et folk, ofre mennesker.. Denne dama kan stå på scenen til trampeklapp i USA.. Merker jeg blir kvalm.. For se på Syria.. Se på alle de land USA har vært med og ødelagt, under påskudd av å spre demokrati.. Ja de har vært MED.. Disse landene var ikke homogene nok for å skape demokrati, det visste USA godt..
   hvorfor hadde vi ikke et terroristproblem da bosniske muslimer kom i horder på 90 tallet..? Jo det skal jeg fortelle, de hadde ingen grunn til å være så forbanna på “oss ” slik mange muslimer er idag. Konfliktene lå mer internt på Balkan..
   Tenk deg Syria for noen år siden!! Vi dro dit på ferie, har selv vært der.. Et slikt vakkert land med flotte folk. Tenk da på dagens Syria.. Hva millioner har mistet.. Familiemedlemmer, hus og hjem, jobb, trygghet.. Oppskrift på å skape monstre… Tenk å lese Clintons ord: ” Vi må ødelegge Syria”.. Jeg forsvarer ikke terrorisme, det er noe dritt. Jeg som bor i Oslo er redd for angrep.
   Men det er flere en terroristene som er pill råtne. DET VAR IKKE VÅR BUSINESS Å ROTE I MUSLIMENES LAND. Tror dere vi som verdens ledende makter kan holde på slik uten konsekvenser?
   Det er på mange måter VI som har skapt disse nyere flyktningstrømmenene.. Og de siste skiller seg fra tidligere strømmer. De som kommer nå, mange bærer på et hat.. Tenk dere at en fremmed makt kommer for å ” fikse” ditt land og det ender i kaos.. Ene muslimske landet etter det andre..Tenk på Hillary som sto og sa om deres kjære hjemland: Vi må ødelegge.
   Ta til pokker å gi dere med å be mennesker fra andre kultur bakgrunner om å fjerne sine identiteter. Hadde vi holdt oss unna, istedenfor for å dilte etter USA sin intervensjonspolitikk, hadde ikke dette skjedd. Assad fikk da landet til å gå rundt. Det var syrerne, på egen hånd som burde styrtet ham. Samme med Saddam.. Ghadaffi.. Mubarak.. Kødda i Afghanistan i flere år, aldri har det vært verre!!!!! Våkn opp!!
   Håper Donald Trump vinner og at han innfører isolasjonspolitikken USA førte under 1 verdenskrig. Det var en synd og skam at de mistet all selvkontroll og trodde de kunne styre rundt i hele verden. De kan ta mye av skylden for dette her. Jeg er møkka lei denne løgnen…
   Muslimske kvinner er en totalt uskyldig part i hele denne sykdommen og dere kan ta å tenke dere om to ganger før dere hugger løs… Muslimene skulle fått lov til å forme sin egen historie, det hadde dem klart fint uten oss på SINE premisser… Ikke bli bombet sønder og sammen av rike hvite mennesker i USA som bruker menneskeliv for å erverve makt. Patetisk .
   samarbeide med Saudi Arabia som de fleste norske muslimer finner sykelig ekstremt.. Men i Afghanistan skulle dem fri kvinnene..med krig og vold.. Hyklerisk igrunn, det er like ille å være kvinne i Saudi Arabia..
   Slutt med dette hatet. Skal vi redde verden må vi som folk kreve total slutt på maktsyke folkevalgte som tilhører en slags sjokkrik kult.. Disse 1% som eier 50% av verdens rikdom. Hvem er de? Kan det tenkes at det er disse som sitter og trekker i trådene? Les dere opp på hvem som har veltet inn penger i Hillarys kampanje.. Donald har betalt selv…
   SKAL LOVE DERE, HIJAB ER DET MINSTE PROBLEMET VI HAR!!
   Jeg tror dessverre verden og de som har makt er mye mørkere og farligere enn vi noen gang kan ane… Det er en tåke av splitt og hersk som velter innover Europa… Noen ønsker denne utviklingen.. Noen i ledelsen i Vesten.. Alle tegn tyder på det hvis man vil se.. Muslimene som alle andre er bare brikker i dette spillet. Kan hende jeg tar feil, men jeg tror ikke det. Kall det konspirasjonsteorier.. Men jeg tror ikke det er det…Dessverre… Men folket sover…

  69. Grunnen til at man i den vestlige verden har problemer med den islamistiske kleskodeks, er forholdet enkelte muslimske miljøer har skapt overfor den vestlige verden. Denne kleskodeksen blir synonymt med radikal ekstrem islamisme, som har erklært krig overfor alle som ikke bekjenner seg til den rette tro. Dette fiendebilde er skapt av trosfeller innen Islam. Deres ekstreme holdninger inkluderer også religiøse symboler som bl.a. innbefatter kleskodeks. Det blir altså for oss “vantro”, et uttrykk for sympati med terrorister, når man forholder seg til deres rammer for akseptabel livsførsel. Jeg tror ikke at de fleste muslimer skjønner hvilke signaler de sender med sine valg. Jeg tror heller ikke alle de politisk korrekte innleggene skjønner kjernen i problemet. For oss, ikke særlig religiøse borgerne i dette landet, er det vanskelig å ikke se at selv om ikke alle muslimer er terrorister, er tilnærmet alle terrorister muslimer. MUslimer har derfor et forklaringsproblem. Hvorfor har ikke muslimer i alle vestlige land stormet ut i gatene og protestert mot handlingene som blir utført i deres religions navn? Jeg snakker da ikke om noe hundre som deltar i andres sorg, men muslimer som aktivt tar grep for å stoppe hatet fra deres trosfeller.
   Hvorfor er det først når utenforstående avslører imamer hvis menneskesyn hører hjemme i middelalderen, at det tas grep? Så langt har vi vært forskånet fra muslimsk terrorisme. Vi har på ingen måte vært forskånet mot terror, men en manns sinnsyke handling, bør ikke forveksles med terroren som blir tildelt den vestlige verden i Islams navn.
   Jeg håper aldri mer vi får oppleve terror på norsk jord, verken fra personer som anser enkelte personer med en viss politisk tilknytning som landsforrædere, eller fra religiøse fanatikere som har fått nyte godt av vårt lands gjestfrihet. Denne gjestfriheten kan fort fordufte.
   Muslimsk kleskodeks blir således et uttrykk for ekstrem islam, som for oss “vantro”i stor grad blir synonymt med terror. Det blir da ekstremt provoserende å forlange forståelse fra
   oss “vantro”, mens man selv ikke ofrer de vestlige demokratier en tanke, for hva som ligger bak.

  70. Så enig i Linda sin kommentar. Hidjab er det minste problemet vi har. Enkelte nordmenn forstår ikke en gang selv at det er de som går imot våre lover å verdier, når de ønsker å krenke folks religionsfrihet og ytringsfrihet. For det er jo det de gjør. Forstår ikke hvor dette hatet mot å dekke håret sitt kommer fra. Deres egne bestemødre eventuelt oldemødre ( kommer ann på alder) gikk med skaut. Kjenner flere muslimske jenter, høyt utdannet som velger å bruke hidjab. Som tar dette som er selvstendig valg uten at moren deres bruker det. Syns faktisk at en del kristne miljøer i Norge er mye mer skremmende.
   Og tro meg de er mange.
   Nå sitter jeg her å skriver i et muslimsk land. Jeg gav opp Norge for to måneder siden. Orker ikke leve i alt det hatet. Og nei jeg er ikke muslim jeg er kristen. Der jeg opplever her, er det samme jeg har opplevd i andre muslimske land som Irak, er respekt for den jeg er.
   Respekt for mine valg. Og jeg ser at muslimske kvinner kommer i alle varianter. Kledd minimalt , kledd med et skaut, hel dekket. Men alle respektere hverandre uansett. I motsetning til Norge.
   Der du på ingen måte må skille deg ut. Alle må gå i samme tøyet se lik ut. Som historiker kjenner jeg Norges historie bedre enn gjennomsnittet og jeg vet at landet vårt sine verdier er bygget på fordommer og fremmedfrykt. De som ikke forstår det bør åpne historie bøkene.
   Norge har faktisk altid vært er flerkulturelt samfunn. De fleste forstår ikke det. Fordi vi lever i er historieløst samfunn.

  71. Takk for ditt svar.
   Før jeg kommenterer svaret ditt, så støtter jeg deg fullt i at du lar datteren din kjenne seg fram og selv finne ut om hun ønsker hijab, bli religiøs med mer. Tvang hjelper ingen.
   Når det er sagt, hijab har eksistert en stund, men bruken var ekstremt sjelden før den Khomeinis revolusjonen.
   Hijab ble da brukt for å vise støtte til politisk islam og spredte seg som ild i tørt gress gjennom 80-tallet.
   Så man kunne heller diskutert om hijab er et religiøst plagg. (Mange forskjellige hodebekledninger har vært brukt i århundrer)
   Men uansett hvordan man snur og vender på denne diskusjonen, så handler alt om toleranse, forståelse og respekt fra alle sammen, uansett nasjonalitet og opphav. 😉

  72. Sitatet “vi må ødelegge Syria” Er feil, Hillary sa ikke dette, det er nettavisens idiotiske journalistikk som feilsiterte HC!
   Linda forsvarer her muslimer og samtidig gir sin “stemme” til Trump. Innser hun ikke hvilken selvmotsigelse det er?
   Over til Hijabdebatten, jeg er prinsipielt imot det å bære religiøse ikoner offentlig. Jeg ønsker ikke å bli utsatt for slikt, men samtidig er jeg totalt imot et forbud mot å bære religiøse ikoner, jeg håper heller fornuften vil seire. Nå, vær snill og les hva jeg faktisk skriver, det er religionene og deres symboler i offentligheten jeg er imot og ikke personene.

  73. Hei! Synes både du og din datter er søte. Men det er klart hun vil gjøre som sin mor. Små barn er nysgjerrig på foreldrenes klær og vil etterligne, om det er et fint skjerf eller en fotballdrakt. Sånn er det bare. En liten jente som vokser opp uten hijab rundt seg har heller ikke ønske om å prøve eller bruke dette. Det er faktisk så enkelt 🙂 Er motstander av hijab som de fleste ikke-muslimer pga hva den betyr og står for. Selv om du virker ganske oppegående, blir hijab et hinder som stenger for kommunikasjon. Det er det samme som om noen er ekstreme på andre måter, man ser bare symbolene og ikke mennesket.
   Ha en fin kveld!

  74. Hadde noen gått med prestekjole på skolen så ville sikker din datter også gått med det. At du som er voksen overlater til din datter hvordan hun skal gå kledd er direkte latterlig. Og når du velger å tillate din datter å gå med hijab viser at du overhode ikke har forstått problemet med å tillate barn å kle seg i religiøse klær. Reis ned til land der dette er vanlig.

  75. I likhet med Vegard reagerte jeg på den feilaktige fremstillingen Linda gir av Hillary Clintons utsagn om Syria. Clinton har uttalt en ambisjon om å styrte styret til Bashar Al-Assad i Syria. Det er ikke ensbetydende med at hun ønsker å ødelegge Syria og det syriske folk. Hva gjelder konfliktene i Midtøsten, bærer vestlige makter sin den av skylden, men den tilfaller mange andre parter også. Ikke minst regionens egne stormakter Tyrkia, Egypt, Iran, Israel og Saudi-Arabia. Russland (og dets forgjenger Sovjet) har også sitt å stå til ansvar for. Det tys gjerne til offerrollen og søken om retribusjon overfor Vestens herjinger som forklaring (eventuelt bortforklaring) for de voldelige islamistiske aksjonene i vår levetid. Men Midtøsten har ikke blitt herjet stort mer av Vesten enn resten av verden. Vestlige kolonimakter har bl.a også dominert Øst-Asia. Befolkningen der har ikke stort mindre grunn til å hevde seg urettmessig behandlet av Vesten (og Russland) de siste århundrene. Opiumskrigene, Hiroshima, Korea-krigen, Vietnam-krigen, osv. Likevel virker det ikke som øst-asiatene gnager i det uendelige på fortidens urett. Etter Korea-krigen har Sør-Korea opplevd et økonomisk eventyr, uten at de har profittert på rike naturressurser slik som oljestatene i Midtøsten. Den økonomiske veksten i Kina de senere årene er velkjent, og Japan før dem likeså. I det sydlige Asia opplever India vekst. Alle disse har til felles at de har vært kuet av vestlige stormakter. Men de virker alle evne å legge fortiden bak seg og gå framtiden lyst i møte. Kanskje den muslimske verden har litt å lære av disse? Men uansett hva verdens stormakter måtte finne på under fjerne himmelstrøk har det fint liten relevans for våre debatter her på berget om innenrikssaker vedrørende integrering og segregering. Hva USA, Storbritannia, Frankrike, Spania, Tyskland, Italia og Russland enn måtte ha funnet på i andre deler av verden, er vel ikke det noe vi nordmenn skal måtte holdes ansvarlig for.

  76. Barn er barn, hvorfor ikke la barnet ditt bli eldre og la ho velge det selv? du som er forbildet hennes, siden du er hennes mor. Selvfølgelig vil ho gjøre det som mamma’en sin….

  77. Bra skrevet! Elsker at du står opp for religionen din. Det er mange som ikke liker det du har skrevet og som mener at du ikke er en god mor. De får tro det de vil, håper alle i verden en gang forstår. Jeg er enebarn og er blitt lært opp til å ha mine egne meninger. Står opp for friheten til å bruke hijab, mens mine foreldre er imot det! Håper barnet ditt velger det hun vil, uansett om det er mot den norske folks vilje eller ikke❤️

  78. Alle skal få gå i hva man vil synes jeg. Til info, det er veldig “sekt-aktig” klesplagg med hijab synes jeg ihvertfall. Veldig mye likheter med slik jenter og kvinner har kledt seg i de mest konservative religiøse miljøene rundt i kroker i Norge. Heldigvis nesten utryddet nå, mange skrekkhistorier fra slike miljøer med strenge koder og få rettigheter for kvinner. Bare de mest lukkede samfunnene som fortsatt holder på. For en som er oppvokst i sekulære Norge, virker alt dette med disse spesielle klesplaggene bare tullete og ekstremt gammeldags, men for all del, folk må få kle seg som de vil 🙂

  79. Du snakker om religionsfrihet i Norge. Ja vi har det, men ikke for muslimer. Hva skjer med deg hvis du konventerer til kristendommen, eller ikke lenger vil tro på Mohammed eller Allah? Hva vil dine muslimske venner si til det?

  80. Har ikke lest gjennom alle kommentarer, da mange av disse er helt på jordet. Men hvorfor skal dere hisse dere opp så mye over et hodeplagg? Så det er helt ok å gå ute i magetopper og bootyshorts, men det er helt krise om velger å ha hijab på? Plager hijaben dere? Får dere ikke sove om natta pga det? Mister dere matlysten? Får dere mareritt hver natt fordi en på gata hadde på seg hijab? Helt latterlig.. Og slapp av mine kjære nordmenn, ikke alle av oss er tvunget av våre fedre og brødre og fettere som dere tror 🙂 Ikke alle muslimske land har lik kultur, tenk det a! 😉 Ta dere en bolle, litt kvikk lunsj og en tur ute i naturen, kanskje livet føles litt bedre da? 😀

   1. Det er fordi magetopp er et plagg og hijab er et religiøst symbol. Hijab skaper et skille, alle som har på seg hijab prøver å heve seg over de som ikke har hijab. Hijab har ikke noe med klær å gjøre, tror du det er så kaldt i ørkenen at folk må pakke seg inn i telt og finnlandshetter? Det er det ikke, det er meget varmt der, faktisk så det for varmt til å ha på seg så mye. Men religion overskygger alt annet, inkludert sunn fornuft. Hijab er et symbol på makt, hijab er politikk og religion. Og vi skal faan ikke ha noen hijab i Norge. Hvis du vil ha hijab, så reis til ørkenen.

    Og forresten, joda, alle muslimske land har lik kultur. Samme kultur, samme folk, samme idioti. Hvis du synes muslimske land er så fantstiske, så forklar for meg hvorfor du sitter i Norge. Jeg vil gjerne ha en forklaring på det. Du har nesten 50 land i velge imellom som alle tilbyr totalt religiøs kontroll og elendighet. Så hvorfor i helvete sitter du i Norge og maser om at vi nordmenn må godta hijab?? Jeg hadde aldri hørt om hijab før, inntil ca. 5 år siden. Hadde aldri sett en hijab, men nå plutselig skal jeg godta at det er overalt, i mitt eget land? Til helvete med det.

  81. Hvis du vil pakke inn datteren din i et telt for å unngå at hun vekker seksuelle lyster hos muslimske menn, så må du vel gjøre det. Men her i Norge så er det vanlig å tre en plastpose over hodene på menn som blir seksuelt fristet av barn. Og man lar posen være over hodene deres til lystene forsvinner.

   Det er umulig å forstå dere muslimske kvinner. Dere lever som slaver og hyller religionen som gjør dere til slaver. Jeg vet ikke om du er klar over dette; det er ikke normalt for voksne menn å ha seksuelle tanker om små jenter. Hvis en mann ser en naken 5 år gammel jente og han begynner å tenke på sex, så er han et pedofilt svin av verste sort. Men du får pakke inn datteren din du, og beskytte voksne menn fra hennes seksualitet. De stakkars mennene må jo beskyttes, gjerne på bekostning av små barn. Jeg tror dere er splitter pine gale alle sammen.

  82. Du har misforstått en veldig viktig ting, du sier at Norge har lært deg at du har rett til å praktisere din religion som du vil og kle deg som du vil. Dette stemmer ikke. I Norge har du den retten, så lenge du gjør det i ditt eget hjem. Så for eksempel, hvis du begynner å forkynne religion på Kiwi og jeg møter deg, så får du et helvetes problem. Fordi i Norge så er religion en privatsak, det er noe folk gjør hjemme hos seg selv. Det er ikke akseptabelt å ta med seg religionen ut i det offentlige og forsøke å dytte den ned i strupen på normale folk.

   Så du kan kle deg i latterlige religiøse kostymer og tilbe den pedofile drapsmannen du kaller gud så mye du vil, bare du holder det hjemme hos deg selv. Du sier du vil skape en generasjon som synes Ida i miniskjørt er like fin som fatimah som har på seg et telt. Glem det, du er i Norge nå og nordmenn godtar ikke dette. Dette er vårt land og vårt kultur. Hvis det ikke er bra nok for deg så kan du reise hjem. Du skal faan ikke komme til vårt land og prøve å forandre noe som helst. Dette er vårt og slik vil vi ha det. Hver eneste gang jeg ser dere idioter vase rundt i telt og finnlandshetter, så koker blodet mitt. Dere er de frekkeste krekene jeg har møtt. Vil dere leve i et islamsk samfunn, så reis hjem. Norge blir ALDRI islamsk. Ikke en sjanse i helvete. Så hvis du hjernevasker din egen datter og tvinger henne til å kle seg i latterlige religiøse symboler, så får datteren din et meget hardt liv. Hun kommer til å møte motstand hver eneste dag. Og det er din feil. Hva slags mor ødelegger livet til sin egen datter, med vilje?? Det er noe å tenke på.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg