Missekonkurranse med hijab

I dag har jeg uttalt meg litt i Dagbladdet angående missekonkurransen der en kvinne deltok med hijab.

Saken ble publisert her:

http://www.dagbladet.no/kjendis/halima-19-stilte-i-missekonkurranse-ifort-hijab-og-burkininbsp–som-en-darlig-vits/65379174

Hva synes dere?

Jeg mener at det er på tide at kvinner med hijab er med på alt det andre kvinner uten hijab er med på. Kroppsfokuset må reduseres, og kvinner som viser mindre kropp må også få en plass! Dessuten sies det at missekonkurransen ikke bare går ut etter utseende, men også intelligens, og da ser jeg ikke problemet med at vakre, intelligente muslimske kvinner er med på det.

 

Førjulstiden

Åh som jeg elsker juletiden og alt det koselige som skjer både før og etter jula. I går hadde jeg en mor-datter-dag hvor jeg overrasket snuppa mi med kinobesøk og en tur innom julemarkedet Vinterland på Nationaltheatret. 

Vi så først på Snekker Andersen og julenissen. Var en koselig film, men synes det kunne vært bittelite grann mer spenning? Ellers bra altså! Janet (min datter) var veldig fornøyd i hvertfall.

Så tok vi turen innom vinterland for å ta julestjerna. Det var sååååå koselig stemning der!  

Vinneren av konkurransen.

Hei på dere!

Trakk ut vinner av den siste konkurransen i går, og vinneren er:

AMINA! 

Du vil om litt motta en epost av meg med info om hva du skal gjøre videre. Gratulerer! ❤

 

Møte med Hadia Tajik

God morgen!

I går dro jeg og 4 andre fantastiske kvinner (blant annet Rania Jalal Al-Nahi og Nuhad Albakaa (de to andre ønsker å være anonyme)) til Stortinget for å møte Hadia Tajik og diskutere noen problemstillinger vedrørende skilsmisse i det utenlandske miljøet. 

Rania var den som stod bak ideen om møtet og det var hun som booket timen. 

Vi la frem noen problemstillinger som kvinner med minoritetsbakgrunn sliter med når det gjelder ekteskap og skilsmisse, skammen, æren og problemene man møter når man vil komme seg ut av forholdet.

Mye av det vi snakket om er relatert til problemene jeg skrev om her:

http://m.hijabbloggen.blogg.no/1476086355_ulykkelig_gift_fordi_.html

Og her: 

http://www.tv2.no/nyheter/8649447/

Vi diskuterte også hvor vanskelig det er å få skilsmisse fra moskeene selv om man har krav på det.

Hadia lovet oss PÅ TRO OG ÆRE å ta tak i problemene og legge frem forslag til løsninger. 

Vi håper at dette blir starten til en lettere hverdag for mange kvinner der ute!

Her er noen bilder:

 

Husk Bilbelte!

I går var det lansering av den nye Husk bilbelte kampanjen, der blant annet jeg og min datter Janet, ordføreren Marianne Borgen og vara ordfører Khamsahajiny Gunaratnam deltok.
Det var mange fine taler og fotografen som stod bak det hele Iffit Qureshi gjorde igjen en utrolig flott jobb med å fange fine følelser i et tema som er såpass viktig og som kan være med på å redde liv.

Nå vil disse bildene henge på veggene til Statens Vegvesen en god stund fremover.

Hva synes dere?

Konkurranse

Hei på dere! 

I dag kjører jeg og Sunniva Kjelsrud en konkurranse som jeg tror mange vil dra nytte av. Noen ganger er de beste gavene ikke fysiske, men de som kan endre ens liv til det bedre, og derfor kjører vi dette.

Premien er en billett til et motivasjonskurs og har en verdi på kr. 1039,-.

Her kan du kjøpe billett og lese mer om kurset:

http://www.ticketmaster.no/event/en-positiv-hverdag-billetter/518617

De siste ukene har ikke mitt liv vært på topp på grunn av mye negativitet jeg har fått inn etter å ha vært så mye i mediene. Jeg valgte å ta en kort pause fra blogging og sosiale medier for å samle ny energi. Men videre kommer jeg til å delta på dette kurset, for jeg tror alle har godt av litt motivasjon og tankeendring i sin hverdag! 

 

Mer om Sunniva:

Sunniva er en jente på 28 år, som lenge har ønsket å hjelpe spesielt unge mennesker med å få mer glede og positivitet inn i livene sine.

Hun har hatt firmaet sitt En positiv hverdag siden januar 2015, men har ikke helt visst hvordan hun skulle nå ut til unge mennesker, fortelle de om hvordan de kan tenke mer positivt og kanskje se de bra tingene de allerede har i livet sitt, og hvordan de kan jobbe for å få det de ønsker seg i livet.

Nå har hun endelig funnet sin greie, og det er å formidle sine motivasjons foredrag gjennom Snapchat, som blir hyppig brukt av ungdommer og unge voksne.

Hun ønsker at de som følger dette foredraget kan våkne opp en morgen å tenke at livet er litt kjipt akkurat den dagen, men så ser de litt på foredraget hennes, og føler at kanskje dagen ble litt bedre med engang. Hun ønsker at om noen føler seg lite verdifull og ikke liker seg selv, at de kan se litt på foredraget og tenke at de faktisk er ganske så bra allikevel, og hun ønsker at de som ikke vet helt hva de vil med livet sitt enda, skal bruke hennes tips og råd til å kanskje finne det ut samt de som er helt sikre på hva de vil, men som kanskje trenger litt ekstra motivasjon akkurat nå, skal få det. 

Sunniva har tatt coaching kurs og lest gjennom mange bøker dette året, så hun føler nå at hun kan hjelpe andre mennesker med å få en mer positiv hverdag. Dette er det hun brenner for og det er hennes drømmejobb å kunne få holde slike foredrag fremover.

 

For å delta på konkurransen må du kommentere hva som motiverer deg i livet. Legg igjen din epostadresse slik at jeg kan kontakte deg med premien. 

Vinner blir trukket lørdag 26.11.16. 

 

Hijabhuset

Nå er det en stund siden jeg blogget sist.

Grunnen er rett og slett at jeg har trengt en pause fra media/blogging/sosiale medier, men nå er jeg back on track!

I forrige uke var jeg hos Hijabhuset, og ble som alltid sponset med hijaber derfra fra snille Waed Salhab.
Jeg var modell for noen hijabmodeller som jeg vanligvis ikke bruker selv, men det var morsomt å prøve disse.

Her er noen bilder, hva synes dere? Hvilken liker dere best?
#Hijabhuset #hijabhusno #hijabhusnorge #hijab

 

Dusjer du med hijaben på?

Må bare dele denne med dere, for det er mange som spør om jeg går med hijab hjemme, sover med hijab eller dusjer med den: