Markeringen #MuslimBan

I dag deltok jeg og min venninne Nadine på solidaritetsmarkering mot #muslimBan.

Jeg har ikke vært i USA og har ingen planer om å dra dit, men hele tankegangen med å forby visse mennesker inngang i landet, basert på hvilket land de er fra, med unnskyldningen å beskytte USA, er patetisk, dum, krenkende og rasistisk.

Vi må ikke godta at én mann som er islamofob, homofob, nazist, rasist, fascist og egoist skal ødelegge for menneskeheten.

Våre politikere, med Erna Solberg på toppen bør gjøre noe, og derfor samlet vi oss i dag. For hvordan kan en mann med foreldre som ikke er ekte amerikanere, styre et land som er tatt fra det opprinnelige folket, forby at andre tråkker inn i det?

#nomuslimban 

Her er noen bilder:

 

 

Erna stod et lite minutt ved vinduet og så ned.

Abid Raja

Mehtab Afsar

 

Forrige uke + helg

Hallais.

Åssen har du det i dag?

Jeg har hatt litt hektiske dager den siste tiden, men helgen var en god tid for å være med venner og datter.

I forrige uke jobbet jeg mye med et prosjekt som tar mye av oppmerksomheten min nå til dags. Dette blir forhåpentligvis avslørt den 06.02.17. Inntil da, er det mye å gjøre for å få alt på plass.

I helgen overnattet jeg hos en venninne. Hun har 4 nydelige jenter, og Janet kom godt overens med de.
Her er noen bilder fra den siste tiden.

 

Hijabhus Norge

Halla!

Jeg har blitt sponset med turbanhijaber fra Hijabhuset i Oslo etter at jeg byttet litt på hijabstilen min. Dette er enkle hijaber som man tar over hodet, uten å måtte snurre det rundt og feste noe fast.

Her er 3 av disse turbanhijabene, så viser jeg resten i morgen.

Hva synes dere?

 

Migrene

Jeg har de 4 siste årene vært veldiiiiig plaget av migrene. Får mellom 3-4 anfall per måned, og migrenemedisinene jeg har fått gjør at jeg blir slått helt ut i to dager. Da klarer jeg bokstavelig talt ikke å stå opp av sengen pga trøtthet og utmattelse, noe som fungerer utrolig dårlig når man er alenemor. Auraene mine (det jeg merker rett før migrenen kommer) er at jeg mister sidesynet, blir utrolig lydsky og stammer når jeg snakker.

For ca 5 måneder siden leste jeg at noen hadde prøvd botox mot migrene. Jeg tenkte at det er verdt et forsøk og bestilte derfor en time til en nydelig sykepleier som jobber i Aesthetic i Oslo. Hun hadde hjulpet meg med et annet problem tidligere, og jeg visste at hun er flink. 

Etter at jeg fikk min botox behandling føltes det som hodet ble 100 kilo lettere, selv om jeg på behandlingsdagen ikke hadde migrene. Litt hodepine hadde jeg samme kveld, men så forsvant den helt! Og den har vært borte i 5 hele måneder!!!! Noe som er helt utrolig for en som er vant til å ha vondt 2 dager i uka.

I går tok jeg en ny dose, da dette skal fornyes hver 5-6 måned.

Jeg søkte i november 2016 om å få dette dekket av staten, men fikk i begynnelsen av januar svar om at man må ha 8 anfall i måneden (2 i uka) for å få det dekket, så da tar jeg dette privat. Det er verdt hver eneste krone!

Har du migrene? I så fall, hva er dine auraer og hva gjør du?

BPaOFpnD-QK

 

Babyshower

I går overrasket jeg og min jentegjeng en venninne som er gravid. Hun heter Najwan.

Det startet med at Salwa ringte Najwan og ba henne komme ut fordi hun hadde noe viktig å snakke om. Najwan hadde egentlig ikke lyst, for hun har besøk av moren sin som hadde kommet fra USA (vi hadde sagt i fra til moren), men Salwa maste seg til en time.

Vi andre dro dermed hjem til Najwan, moren hennes slapp oss inn, og vi startet pyntinga. Vi hadde tatt med mat og kaker, og det ble en utrolig fin fest med musikk, dans, konkurranser, latter og moro.

Her er noen bilder.

Hva har du gjort denne helgen?
 

 

 

BPS7NmjDfPA
BPS-MJ6jQIL

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan har uka di vært?

Aloha!

Hvordan har din uke vært?

Jeg startet uken med sykehusinnleggelse pga smerter i magen, men har det veldig bra nå. Har vært sykemeldt hele uka. Bortsett fra det har jeg brukt tiden med venner og vi har gjort noe spennende som jeg kan avsløre etter helgen. 

 

Du må holde kjeft om sannheten!

De siste ukene har flere tatt kontakt på Facebook og via artikler og skrevet til meg at jeg bidrar i å øke det negative bildet av muslimer.

Blant annet har det vært denne saken: http://www.klassekampen.no/article/20161229/ARTICLE/161229955

Flere supportere av denne saken skrev til meg under innlegget som ble delt på Facebook, og det første som ble gjort var selvsagt å kommentere utseende til oss kvinner som kjemper en kamp i offentligheten, sminke, klær og generelt sett hvordan vi ser ut. Kommentarene ble så slettet, og saken fortsatte litt mer sakelig.

Etter at denne saken ble publisert, kontaktet flere meg på chatten og forklarte meg følgende: “Du sier mye bra, Laial, men når du nevner de negative sidene til muslimer, så bidrar du bare til mere hets.” Blant annet trakk de fram saken om seksuell trakassering som jeg vitnet i fjor sommer. De mener altså at oss kvinner ute i media, som trekker frem de negative sidene som NOEN MUSLIMER gjør, bidrar til at det blir større hat ovenfor muslimer generelt. I tilleg til meg ble blant annet de skamløse jentene trukket frem, i tillegg til Faten Mahdi Al Husseini.

Jeg fikk også beskjed om at jeg må slutte å nevne mine egne historier og erfaringer når jeg uttaler meg, og at dette blir for dumt for leseren som vil tro at dette er et generelt bilde av hvordan muslimer er.

La meg starte å svare på denne måten: Jeg har ALDRI uttalt meg på vegne av noen andre enn meg selv. Heller har jeg aldri sagt at jeg representerer noen andre enn meg selv og mine egne meninger. Når jeg i media skriver “jeg opplevde” eller ” jeg mener”, så sier det seg selv, JEG opplevde det og det er MIN mening.

Jeg reagerer på at det er OK for disse mennene at jeg forteller om de negative tingene i det norske miljøet og i alle andre miljøer som ikke er muslimske, men med en gang man trekker frem noen negative handlinger utført av muslimer, så bli man møtt med en pekefinger i ansiktet. Dette er forbudt og man må feie de negative sidene under teppet så ikke det muslimske bildet blir verre enn det det allerede er.

Sannheten er dog at det finnes problemer i det utenlandske miljøet og blant muslimer!, og nei, jeg har ikke tenkt å legge skjul på det! Tvert i mot bør dere menn la oss kvinner fortsette å uttale oss fritt, for å vise at ikke alle er på samme måte. Og for å bekempe et problem, er man nødt til å belyse det. 

Det aller største problemet vi har er at dere menn går til angrep mot oss kvinner, når vi får en sterk stemme. Dere bør heie på oss og dytte oss fremover! Og ikke minst, bør dere være med på å belyse de problemene som finnes i våre miljøer, og være et godt forbilde for andre menn, for å forbedre bildet av islam.

Hvorfor skal vi skjule at vi sliter med mannsdominanse i våre kulturer?

Hvorfor skal vi skjule at jenter til den dag i dag blir utsatt for omskjæring? http://hijabbloggen.blogg.no/1457024372_03032016.html

Hvorfor skal vi skjule at seksuell trakassering blant visse miljøer er et stort problem? http://hijabbloggen.blogg.no/1472190978_seksuell_trakassering.html

Hvorfor skal vi se ned på kvinner som klarer å bryte seg ut av et fengsel kalt SKAM? 

Som muslimske menn som frykter det fiendtlige bildet av islam, og som ønsker at folk skal forstå at ikke alle muslimer er slik media fremstiller, bør dere hånd i hånd med oss bekjempe disse problemene! Jeg og de andre jentene trenger ikke å få godkjennes av dere før vi skal uttale oss. Har dere tenkt på at problemene vi nevner kanskje eksisterer i større grad enn det dere vil innrømme, og at det kanskje er derfor så mange av oss snakker om det?

Når det gjelder ting jeg har sagt i media, så står jeg for alt jeg har uttalt meg om! Mitt hovedfokus er å vise et bedre bilde av den vanlige muslimen i gata, en som lever som alle andre og som ikke er noe folk bør frykte. Men ja, jeg har også nevnt dårlige sider ved den utenlandske kulturen og ved visse muslimer som har misforstått islam! Ikke fordi jeg ønsker å gi et negativt bilde av islam eller utlendinger, men fordi INGEN kulturer er feilfrie og for å vise forskjell på de som utføret visse handlinger og går under paraplyet islam, og de som praktiserer religionen slik den skal.

Jeg avslutter med å si at vi sammen bør samarbeide om en bedre fremtid for våre barn! Hopper vi over visse problemer fordi vi er for feige til å stå frem om dem, så vil barna slite med å rydde opp etter oss!

 

Hipp, hipp hurra!

Hurra for bloggen min som fyller 1 år i dag! 

I dag er en veldig spesiell dag. Jeg kan nesten ikke tro det er det har vært ett år allerede! Ett år siden jeg tok mine første små skritt inn i blogging verden. Det har vært et fantastisk år, og en flott erfaring. 

 

Og det ville aldri ha vært mulig uten støtte! På denne spesielle anledningen, vil jeg gjerne takke alle mine blogg-lesere, venner, sponsorer og følgere på sosiale medier. Dere er min inspirasjon.

Top 10 sanger jeg hører på for tiden

Hei og hå og gå kveld til dere alle! 

Åssen går det?

Fikk tips om å legge top 10 sanger jeg hører på for tiden. I og med at jeg elsker musikk, hører jeg på både norske, arabiske, engelske, franske, ja you name it.

Her er de 10 sangene som har blitt hørt mest på denne uka, noen er skikkelig gamle, andre er nye, men disse har jeg spilt mest. Som regel bruker jeg Spotify, følg meg gjerne der: Laial Janet Ayoub.

10. Kygo – Firestone. https://youtu.be/9Sc-ir2UwGU

9. Jean Paul – Hair. https://youtu.be/Cqy18d7n9nU

8. Mohamed Al Salem – Habbab. https://youtu.be/Zx5LY35_4MA

7. Saad Lmjarad – Ana mashi sahel. https://youtu.be/ucNF2GHhk2k

6. Nassif Zeytoun – Adda w edod. https://youtu.be/x-sagEm2uiU

5. Ayman Alatar – Fi albi kalam. https://youtu.be/8kxqXXkzUBU

4. Nader Alatat – Albi al yamin. https://youtu.be/P0ThrmEZFn8

3. Thee Weeknd – Starboy. https://youtu.be/34Na4j8AVgA

2. Amal Hijazi – El layli. https://youtu.be/xIvwLu0fKIE  

1. Ahmed Borhan – tara tara. https://youtu.be/gE7SwsVHM7c

Hva hører DU på for tiden?

BO6kNZaj_Y1

 

BO45UY4DZ-l