Hvit prinsesse

I går var jeg på en kurdisk fest med min bestevenninne.

Jeg valgte å se ut som en hvit prinsesse. Klærne var svarte, hvit silkebolero og hvit hijab.

Hva synes dere om looken? 

Hijabene (2stk) er kjøpt fra hijabhuset #hijabhuset.Jeg er uvelkommen i Norge…

Aldri før har jeg følt meg så uvelkommen i Norge som jeg gjør nå.

Jeg snakker stadig med folk som forteller om opplevelser de har av rasister og opplever selv at folk snakker stygt til meg. 

Jeg har skrevet om dama som ba meg se til helvette og dra tilbake dit jeg kom fra, og slik føler jeg at ting rundt meg har blitt. Jeg får stadig høre/lese at jeg ikke er norsk uansett hvor hardt jeg prøver og at muslimer ikke har noe her i Norge å gjøre. En eldre nabo sa til meg i går at han ser det stadig blir flere og flere utenlandske her på Ellingsrud og at det gjør ham redd. Jeg får stadig spørsmål om hvorfor jeg ikke respekterer Norge nok til å ta av meg hijaben og at den jævla kulturen min gjør meg så undertrykt at det er synd på meg. Datteren min fikk tidligere slengt en tomflaske på hodet av en mann som ropte jævla utlending og fått høre at hun vil bli oppdratt til å bli en terrorist av en dame. Jeg har tidligere blitt nektet jobb pga hijaben min og det opplever mine venninner også.

 

Men det er ikke bare høyreekstreme som gjør at jeg føler meg ukomfortabel for tiden. Også ekstreme muslimer som sier at jeg ikke er muslim nok fordi jeg går vestlig kledd. Ekstreme muslimer som sier at de er villige til å kappe av meg tunga så jeg skal holde kjeft og slutte og fortelle media om det jeg ser på som “den vanlige muslimen”. Folk sender meg beskjeder hvor de sier de håper jeg gir meg før det er for sent for meg og at jeg er en skam for muslimer.

 

Jeg bare forstår ikke hvorfor man ikke bare kan se bort fra det man ikke liker? Gå forbi eller bytte kanal? Jeg passer ingen andre steder enn i Norge, her er jeg oppvokst og her kommer jeg til å dø. Her ble min datter født og det er her hun tilhører. Selv om jeg ser til helvette og drar tilbake dit jeg kom fra, så vil jeg fortsatt være en utlending der… Og hvis jeg gjør det, hvordan vil min datter føle det da? Hun vet ikke om noe annet enn Norge! Det er her hun har venner og familie. Det er her hun har et hjem. Det er dette språket hun kan.

 

Av hele mitt hjerte håper jeg at all den ekstremismen ute nå roer seg ned for barna våre sin skyld.

Dagens look

Nå som solen er her (endelig), tenkte jeg at dagens look skal være golden. Jeg brukte litt solpudder fra Dior og en gullbrun lipgloss fra L’Oreal.

Hijabpynten er kjøpt på Accessorize og eyelineren er grønn fra Gosh.

Selve hijaben er kjøpt i Egypt, men jeg er sikker på at Hijabhuset har noe lignende. 

Har fått flere spørsmål angående mine øyenbryn. Jeg tegner dem selv, hver eneste dag! Jepp, jeg orker det… 

Blyanten jeg bruker er fra H&M. Den har børste på lokket som gjør at fargen ikke blir så hard når man børster over. Veldig fornøyd og har brukt den i flere år, da mine øyenbryn er veldig tynne.

#hmnorge #hm #accessorize #kicks #dior #gosh

et lite tips :)

Hijabpynt redder et enkelt antrekk om man skal i feks bursdag. Her er jeg på vei til bursdagsfest, og er sliten/småsyk, så orket ikke å bruke mye tid på sminke. Hijabpynten gjør da susen 🙂

Sånn type hårpynt/hijabpynt finner du i Accessorize  butikkene.

Maskaraen min er fra Lancome. Jeg er suuuuper fornøyd med den 🙂 

#kicks #lancome #accessorize #hijabhuset 

Du ser ut som en hore!

Etter at jeg startet denne bloggen har jeg fått mange forskjellige tilbakemeldinger via facebook, kommentarer her eller rett og slett sms av folk som kritiserer meg.

Jeg er en muslimsk dame som pynter og sminker meg, dette skal ikke en muslim gjøre. 

Jeg ble ikke født i går, og er heller ikke en nykonvertert og vet hva islam sier om sminke og det å pynte seg generelt. Men jeg er den beste versjonen av meg selv! Jeg jobber med meg selv hver eneste dag! Ja, jeg sminker meg og pynter meg og vet at det er feil, men jeg er i hvertfall ikke en person som baksnakker, oppfører meg dårlig, ser ned på folk, eller er falsk på noen måte.

Jeg leker ikke perfekt, jeg skjuler ingenting og jeg later ikke som om jeg er noe jeg ikke er. 

Jeg kommer ut slik jeg er, og vet at mange er som meg og jeg vet at mange støtter meg for den jeg er. Jeg er ingen hore, selv om jeg sminker meg! Jeg er ikke perfekt, men det er ingen andre av dere heller!

Hvorfor lar dere ikke dømming være Guds jobb og  heller konsentere dere om deres egen jobb, som er dere selv!???

La folk være slik de vil, og har du ikke noe positivt å si, så IKKE SI NOE! 

7 gode grunner

Fikk denne meldingen av en herlig dame som heter Iqra Aftab:

Jeg har hatt litt kontakt med ulike nordmenn de siste dagene, og senest i går var det en som sa til meg at vedkommende ikke forstår hvorfor muslimer bruker hijab. “Om noen kunne lage en liste med f.eks.

” 7 gode grunner til å gå med hijab i Norge”

da ville vi som ikke forstår dette kanskje fått oss en (eller noen) aha-opplevelse(r).

 

Her er mine grunner:

1. Det er en del av min tro, en del av å være muslim ergo en del av å være meg. Det er viktig å være seg selv. Kvinner på profetens tid gikk med det, og dette har kvinner fortsatt å gjøre helt siden den tiden. 

 

2. I Norge har vi ytringsfriget og religionsfrihet. Jeg velger å bruke denne friheten til å følge min religion slik jeg anser det som riktig.

 

3. Hijab er kjempe fint! ❤

 

4. Ingen dårlig hårdag å bry seg om 😂

 

5. Folk gjenkjenner deg som muslim. 

 

6. Hijab blir møtt med respekt av andre muslimer 

 

7. Jeg kan gå inn i alle Gudshus uten å tenke på at jeg må ta frem noe å dekke håret med, for det er allerede dekket 🙂

Barnesmykker funker også!

Hei.

Har vært opptatt både i går og i dag pga media oppstyret for tiden grunnet masseovergrepene som har skjedd i blant annet Tyskland, derfor har jeg ikke fått skrive her. I dag dro jeg til TV2 for å være med i programmet Underhuset på TV2 Nyhetskanalen.  Jeg valgte å bruke svart, grått og burgunderrødt, da jeg synes dette er fine høst- og vinterfarger.

Det jeg vil tipse om her at smykker som du får kjøpt på barneavdelinger i klesbutikker, også kan brukes som hijabsmykker.  I dag brukte jeg dette smykket kjøpt på H&M. 

Hva synes dere?

Rødt på rødt!

Heisann!

Skal snart ut, og etter at en på Facebook oppfordret til å vise hvordan jeg påfører sminken i form av bilder, har jeg nå tenkt å gjøre det. Velger i dag å gjøre noe som ikke tar lang tid og som jeg tror er enkel for alle.

Jeg starter det hele med foundation fra Maybelline. Den jeg bruker er Dream Matte Mousse nr. 20 Cameo. Jeg tegner contours og alt og så begynner dette:


Denne skal jeg bruke som base på hele øyelokket.

Deretter mørkere kanter på øyelokket.

Og det bør være lysere inni øyekroken, derfor bruker jeg en tredje farge:


Og det er som sagt, kun innerst i øyekroken:

Jeg bruker så eyeliner fra Lancome og kajal fra Maybelline.

Kajalen påføres i tynn linje, og jeg personlig pleier å gjøre dette med åpent øye for å få denne så rett som mulig.

Denne mascaraen er min all time favorite!

 

 Og jeg avsluttet det hele i dag med en blush fra L’Oreal og røde lepper fra Rimmel.


Så over til hijaben.

I dag har jeg valgt å bruke en øredobb fra H&M som smykke på hijaben. 

Denne ble festet med to nåler i midten før jeg drar den lange delen av hijaben over og fester med nåler på begge sider.

Og slik ble resultatet. Hijaben er fra Hijabhuset i Oslo.

 

#hmnorge #hm #lancome #loreal #chanel #rimmel #hijabhuset #

Sminke

Hello ladies!

Har vært flere som har tatt kontakt og spurt hvilken øyeskygge jeg bruker.

Jeg er utrolig glad i sminke og bytter veldig mye, men mine favoritter er disse fra Dior nr. 566 og Chanel Illusion d’Ombre. Når det gjelder Chanel sine, så har jeg 6 ulike farger. 


Både Dior og Chanel sine er enkle å påføre. Chanel sine kommer igså med egne børster for enklere påføring  det som er fint med både Dior og Chanel sine øyeskygger er at de ikke er matte, men inneholder mye glitter. 

Her kan man blande og mikse så mye man bare orker. Legger ved noen bilder av hvordan jeg har brukt disse.


#dior #chanel  #christiandior #kicks

Savner sommeren!

Selv om vi er glade snøen endelig kom, (og med vi tenker jeg på datteren min), så savner jeg virkelig sommeren. Lett sminke og blomster på hodet!

Hijab har sine utfordringer på sommeren. De varme dagene kan det fort bli for varmt, derfor er det viktig å velge lette hijaber som puster.

På bilde nr. 1 har jeg hijab kjøpt fra Indiska, blomstene kjøpt fra Accessorize. 

Bilde nr. 2 og 3 har jeg hijab kjøpt fra Hijabhuset og blomster fra Cubus.

Hva synes dere?#cubus #accessorize #hm #hmnorge #hijabhuset #indiska