Muslimene har misforstått islam

I forrige uke skrev jeg et blogginnlegg med min begrunnelse for hvorfor jeg sluttet å bruke hijab. Det tok ikke lang tid før innlegget ble republisert i ulike aviser og enda kortere tid før reaksjonene strømmet inn.

Jeg var godt forberedt på mye hets, men det som overrasket meg sinnsykt er reaksjonen til enkelte såkalte muslimer. Jeg måtte til og med fjerne noen venner fra Facebook og blokkere andre.

Her er noen få av meldingene jeg fikk og som jeg ikke ønsket å publisere:

Det som gjør meg irritert og sint er de muslimene som klappet i hendene hver gang jeg som samfunnsdebattant sa at hijab er et frivillig valg, nå reagerer meg å kalle meg vantro, svin, hore m.m. De lager til og med kampanjer mot meg og slike som meg. De muslimene som heiet på meg da jeg sa at kvinner selv må bestemme hva de vil gå med, om det er hijab eller bikini, er de samme som nå dømmer meg da jeg valgte fritt.

Jeg skal ikke påstå at jeg kun forventet positive tilbakemeldinger, men jeg skal ærlig innrømme at dette vekket meg! Muslimene som sier de står for frivillig valg av klær, gjør egentlig ikke det! De skjuler seg bak sin finger. 

Det folk ikke forstår er at valget om å ta av seg hijaben er det vanskeligste jeg har gjort i mitt liv. Hijaben var en del av meg, min identitet og personlighet. Det var som en beskyttelse for meg. Likevel føltes det mot slutten som om jeg var fengslet. Det føltes som om jeg ikke fikk puste og jeg ble rett og slett deprimert av tanken på hvordan jeg ikke passet inn noen steder i dette samfunnet. Det føltes som om jeg ble behandlet mindre enn det minste mennesket på jord. Jeg måtte til slutt finne meg selv og søke etter Gud på min måte. 

Når jeg tenker på Gud, tenker jeg Den barmhjertige og tilgivende, når jeg ser menneskene som dømmer meg, ser jeg kun ondskap.

I en lukket gruppe på Facebook skrev en kvinne at folk ikke må vise støtte til meg, for da oppfordrer de til synd. De som velger å ta av hijaben og de som støtter kvinner som tar av hijaben, oppfordrer altså til å begå synder.

Skal vi la hijab være tvang da? Var det ikke dere som klappet meg på skulderen hver gang jeg i media sa at hijab er frivillig? Hvilken dobbeltmoral kjører dere egentlig? 

I samme gruppe skriver en kvinne at man må skjule sine synder fordi dette har en stor smitteeffekt på andre og at vi kvinner som har tatt av hijaben burde skjule dette. 

Hvor skal jeg gjøre av meg liksom? Hvor skal jeg skjule meg for å gjøre dere fornøyde? Hva er det jeg må gjøre? Kappe av meg hele hodet for å tilfredsstille folk? 

Det jeg virkelig ikke klarer å forstå er hvordan mitt valg om å ta av meg hijaben har påvirket disse muslimene? Hvordan ble deres liv direkte truffet av mitt valg?

Dere kaller meg en skam, men den virkelige skammen er deres handlinger med baksnakking, dømming, banning, nedverdigende blikk og dobbeltmoral!

Jeg vil avslutte med det profeten Jesus sa: “Let him who is without sin cast the first stone.” Eller på arabisk: “من كان منكم بلا خطيئة فليرمها بحجر”.

La folk leve og overlat dømmingen til Gud! 

40 kommentarer
  1. Jeg sluttet selv med hijab, og har skjult det for omverdenen i 3 år, det er helt forjævlig.. jeg spurte rundt til å begynne med og fant ut at folk (muslimer) som sa det var fritt osv, var de verste med å dømme. Min egen familie som har sagt dette i flere år var helt uenige med valget mitt da jeg tok det. Selv om det er hardt å slutte med hijab, så var det hardere å gå med det.. jeg er enig i alt du skriver og tenker at til syvende og sist så er det mellom meg og Allah swt. Stay strong! I tillegg til småhvisking av dine medsøstre og brødre så har du hele landet på skuldrene iom at du er en offentlig person. Don’t let anyone bring you down! Ønsker deg all lykken!! Du er en viktig og sterk stemme!

  2. Wow, du er kjempe tøff! Jeg er ikke muslim, men jeg tror du er et viktig forbildet for unge jenter som tror at man MÅ gå med hijab for å være en god muslim. Stå på!

  3. ÅRH kan ikke folk bare gi faen ALLE og bare leve livet som vil gå fort og vet aldri hva morgendragen bringer. Ta vare på hverandre og slutt å klag over småting. La folk være som dem er men jeg Lliker IKKE åssen asylsøkerene som har en helt annen bagrunn tenker mest arfrikaner og muslimer… Helt anne syn og ikke minst VÆRE MÅTE på de fleste ikke ALLE men fleste bare vent åssen Norge blir… Jeg finner faen ikke i å må IGJEN gå med hjab på meg ute å gjemme mitt blonde hår pga jeg er redd om kvelden bare hjem til bussen taxi….jeg er ikke alene…. og jeg er RASISTISK. Jeg vil bare være trygg og vet at Norge gårtil helvete viss ikke folk våkner opp…. Vil ha et fredfult og godt Norge …kunne sagt så mye mer….. og jeg har ikke imot muslimer mange fine menneskjer men desverre er mye ondt,kontrollering,handlinger,hat til folk/kriostine, terror…osv diverse se i Koranen…. og etterpå syntes jeg folk kan lære seg mere historie FRA 1 og 2 verdenskrig og jeg har vært i polen hvite busser og det men jeg fant ut hvem som let mest…off stakkars barn,bestemødre voldekter av 30 til 100 barn ..og syke ting jeg ikke klarer å skrive. Bare glad jeg fant ut sannheten om åssen det faktisk var under krigen. Nå er det vonde over og bare kropp og religion hele tia…..LEV <3 Jeg vil vi skal være gode med hverandre og la oss være hva vi vil uansett ..

  4. stå på du virker virkelig utrolig sterk, og alle har et valg i live uansett åssen tro man har. han jeg kaller den større makt siden ingen av oss kan sette virkelig fingeren på hvem det virkelig er som er vår gud, men han er større enn oss alle og han vill ikke vi skal være og føle oss fengselt for og tro på han men frie i de valgene man tar og ikke gjøre vondt mot andre.

  5. Jeg er norsk, og jeg prøver å slutte med sixpens, men jeg får tyn fra kona hver gang jeg prøver å gå hjemmefra, eller når jeg vil ta skjegget. Det er ganske ille!
   (som en liten sein 1. april 😉 )

  6. På den ene side er du tøff som velger å kaste hijaben. På den andre side har du vel aldri vært en sterk forsvarer av alle dem som føler det samme presset og “tvinges” til å gå med hijab mot sin vilje. Dine trosfeller viser sitt sanne ansikt. Islam er ingen religion der toleranse er fremtredende. Toleranse ja, så lenge du er en “god muslim”.

  7. Trist å høre at du får så mye pes fra “dine egne” bare fordi du synes det ble stress med hijab hele tiden. På lang sikt tror jeg du vil få det bedre ved å vise at du ikke lar deg binde av andres forventninger til deg, samt at du vil være et forbilde for andre som vil gjøre det samme som deg.

  8. Respekt og applaus! Mulig du må re- vurdere din tidligere oppfatning om at bruk av hijab eller ikke- bruk… er Alltid frivillig! Jeg er helt overnevist om at det er i det fleste tilfelle påført tvang og hvis det er bare gjennom holdninger jentene har møtt gjennom sin egen oppvekst. Om en voksne kvinne velger dette for seg selv, har jeg ingen problem å akseptere hennes valg så lenge det er frivillig og egenbestemt men barn må beskyttes mot dette og derfor bør alle religiøse plagg vært forbud opptil 18 års alder!

  9. Personlig syns jeg det er flott at du har tatt av deg hijabben.
   Ditt forhold til Gud er personlig
   Strengt tatt bruker jeg meg ikke om kledning men i den tiden vi nå lever er det så mange ekstreme at vi må sette grenser.
   I Norge har vi religionsfrihet – og derfor bør man ikke ha hverken hijab eller Ku Klux klan klær på i det offentlige rom .
   Tillater vi det ene så må vi tillate det andre..
   Hva man bruker hjemme er en personlig sak.
   Jeg tror på Gud og vet at disse tidene er varslet – istedenfor å hate bør vi elske.
   Og kanskje det er et godt steg på veien å ikke provosere fordi man kan og har ytringsfrihet men være ydmyk å vite at Gud ser deg ..På ditt beste og på ditt værste
   La verden heller bli et sted der vi er ydmyke med hverandre .
   Jeg er imot muslimsk innvandring – fordi rett og slett norske muslimer er fraværende og taler med to tunger : og akkurat det siste har jo du selv merket etter du tok av hijabben
   Lykke til , du er ei flott oppgående jente 🙂

  10. Om du har lagt hijab på hylla ditt valg. Å kalle deg hore eller skam er akkurat ikke den riktig handlingen av enkelte. Hijab betyr ikke bare et plagg, men anstendighet / grenser . Så lenge man passer på Allahs grenser er det kun han som skal dømme oss . Måtte Allah gi alle hidayah ameen

  11. Kjære deg, hva du må gjennomgå, fra alle kanter, det er til å grine av. Jeg har alltid hevdet at tro er noe du har inni deg, i ditt hode og hjerte, det er privat. Jeg har nok, og er fortsatt, negativ til bruk av hijab spesielt i jobbsammenheng, men ville aldri angripe eller kritisere noen. Når du nå på din måte har tatt et valg å ikke bruke det må en også respektere det, uansett hva en selv har av personlig tro. Å bli dolket av de som en trodde var sine egne er vel ekstra vondt. “Du gjør som du vil bare du gjør som jeg vil” så utrolig trist og avslører vel et veldig sosialt kontrollerende miljø.
   Men jeg er tro på deg, uansett hva du velger faktisk. Håper ting roer seg, du får virkelig se hvem som er riktige venner, en dyrkjøpt erfaring. Lykke til sier jeg, håper du også har mange som støtter deg rundt deg, det fortjener du.

  12. Flott at du valgte å ta av deg hijaben. Den hører ikke hjemme i et sekulært samfunn. Du er sterk og modig. Hev deg over alle stygge kommentarer og stol på deg selv. Du blir ikke en dårligere muslim av å gå med håret fritt. Det med hijab er for muslimske menn, en måte å kontrollere kvinner på. Kvinner skal selv ta ansvar for sitt eget liv og følge sin egen samvittighet. Det er for meg som etnisk norsk kvinne, helt forferdelig å være vitne til at småjenter blir ikledd hijab. Hvilket valg har de da? Følg din indre stemme og glem alle ekle kommentarer. Stå på. Du er et eksempel til etterfølgelse.

  13. Støtte herfra enten du er med eller uten hijab. Ditt liv, ditt valg. De som ikke forstår såpass bør få igjen skolepengene sine.

  14. Overskriften “MUSLIMENE HAR MISFORSTÅTT ISLAM” men det er soleklart at noen av kommentarene du presenterer ble skrevet mest sannsynlig av Nordmenn. Vet ikke.

  15. Nå er det vel kanskje på sin plass å si: “Told you so!”
   Kanskje noen av dine motdebatanter hadde rett i noen poenger?

  16. RB.. On the day of ressurection (dommens dag), you will have people who would say to you “Told you so” .. Among them for sure Jesus peace upon Him .. Except if you meet God with a believing heart and good doings..

  17. Jeg er ingen tilhenger av hijab, men jeg vil bare si at sånne muslimer som deg, det vil Norge ha!
   Men jeg hadde likt deg enda bedre om du var like mye muslim som jeg er kristen, dvs bare på papiret. Men man kan ikke få i både pose og sekk. 😉
   Jeg tviler på at allah eller gud bryr seg et døyt om hva vi har på hodet. Stå på kjære deg, brorparten av Norges befolkning er på din side her, Laial. God påske til deg og dine.

  18. BTW: jeg har selv mistet noen av de jeg trodde var mine nærmeste venner. Men jeg er glad det skjedde på et tidspunkt der jeg ikke trengte de.

  19. Abduallah: News flash: du er på en norsk blogg, de aller fleste som kommenterer her inne er nordmenn.

  20. Dette er jo direkte mobbing. Jeg er selv ikke Religiøs, men jeg mener at folk skal få tro hva de vil så lenge de ikke ødelegger for andre. Selv om jeg ikke liker alt religion står for. At du velger å ikke bruke hijab er ditt eget valg, og ingen har rett til å fortelle deg at du bør skamme deg pga dine personlige valg. Det er disse som hetser deg som egentlig bør skamme seg.

  21. Vad folk är hatiska. Känner man hat mot någon annan människa så kommer det innifrån en själv. Man har problem med sig själv. Jag tycker bara synd om dessa människor. Hur orkar dom ens gå runt och hata istället för att lära känna nya människor och nya kulturer ? <3

  22. Det er jo nettopp det som er historien med hijab: den ble innført for å kontrollere og innskrenke kvinner. Selv om du og andre bærer den frivillig vil alltid mange fra samme trosretning reagere slik de har reagert nå, selv om dét er skam. I bibelen så står det at det kun er Gud som kan dømme, og det står det vel i Koranen også? At Allah er den eneste som kan dømme. Da er det jo såååå feil at religiøse mennesker mener de kan dømme andre på vegne av Gud og Allah.
   Men ja, da Khomeini innførte hijab og gjorde Islam til politikk på 70- og 80-tallet i Iran ødela han for mange og mye…

  23. Hei vakkre deg 😍 Jeg har prøvd å ta kontakt med deg på Messenger på Facebook, har mye å prate md dg om 😊 kunne du pls tart deg noen sekunder på å svare ? Tusen takk ❤

  24. Har selv aldri vist sånt et mot som du fremviser her.
   Ps: kunne du ikke ha tipsa de som laga “Netthaterne”, om hvem som trakasserer deg? De kunne hatt godt av å bli dratt ut i lyset.

  25. Hei, du som er muslim kan kanskje hjelpe meg litt. Jeg lurer på hvorfor muslimer er så ekstremt lettkrenkede? Dere blir så opprørt over hver minste lille ting. Jeg kan ikke engang fortelle en vits hvis det er muslimer i nærheten, det er sjanse for at de blir sinte på meg.
   Det er vanskelig å forstå dette, fordi jeg har i vært i live i mange tiår men jeg husker ikke sist jeg ble krenket. Hva andre folk sier bryr jeg meg lite om, det er ikke krenkende. Så hvorfor blir muslimer så krenket? Hvor kommer dette fra, hvordan startet det? Og er det ikke forferdelig slitsom? Ofte får jeg inntrykk av at muslimer ikke har tid til noe annet enn å være krenket og sure. Hvis jeg prøver å diskutere noe med en muslim, så ender det altfor ofte med at muslimen bli rasende og jeg har på en eller annen måte krenket han. Det virker så stakkarslig og tafatt, litt må man tåle. Dere tar dere selv så vanvittig seriøst, ingen humor.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg