Pride

Juni er her og det er mye som skjer denne måneden. Det viktigste denne måneden markerer seg med, er regnbuefarger og fargerike skeive dager.

Prideparaden blir bare større og større hvert år, flere og flere deltar og jeg gleder meg utrolig mye til å gå i paraden i år også. 

“Det går mot religionen din” sier folk, men gjør det egentlig det?

Jeg tenker at Gud har skapt mennesker i mange ulike farger, fasonger, religioner og legninger og all Gudsverk er perfekt akkurat slik det er!

Det er  de skeives menneskerett å leve livet slik de vil, elske den de vil, kle seg slik de vil og være stolte av den de er, uten å bli stemplet eller dømt av oss andre, for hvem er vi til å dømme? 

Gud har gitt oss mange oppgaver i livet, men ingen steder har vi fått oppgitt at vi mennesker skal dømme hverandre eller behandle hverandre dårlig.

 

Personlig kjenner jeg mange flotte homofile, og jeg unner dem virkelig alt godt i livet. Jeg har aldri sett på dem annerledes eller vist dem annet enn respekt. For min del er ikke legningen noe å legge merke til og å fokusere på i det hele tatt. Hva et menneske velger å gjøre i sitt liv, har ingenting med meg å gjøre. Jeg behandler alle med den respekten jeg forventer å bli behandlet med. 

I år har vi i NOK sammen med organisasjonen Salam organisert ramadan iftar for skeive hver fredag i ramadan, og jeg har på grunn av disse samlingene blitt kjent med folk jeg ellers aldri hadde møtt. Slike samlinger gjør at folk tør å være seg selv og vite at de ikke vil bli dømt. Vi har stått sammen på kjøkkenet og laget mat, spist sammen, danset sammen og hatt mange gode samtaler. Tenk om alle kunne gjøre at andre følte seg like komfortable i sin hverdag slik disse samlingene gjør?!

Vil du vite mer om vårt arrangement og kanskje delta neste fredag, kan du klikke her: https://www.facebook.com/events/174042186639201/?ti=cl

 

I fjor gikk jeg i Prideparaden med jobben min, og nøt hvert eneste sekund av den fargerike festen. To dager senere kontakter min “barndomsvenninne” min mor og sier at hun skammer seg over meg og at mannen hennes nå nekter henne å prate med meg mer. Det var siste gang jeg hørte fra henne, og egentlig var det like greit, for i mitt liv har jeg ingen plass til trangsynte mennesker som ikke tåler at andre lever livet slik de selv ønsker.

 

Jeg oppfordrer alle fremover til å være ekstra snille med hverandre, uansett religion, bakgrunn og legning. Vi møter snart skeive dager, og jeg oppfordrer alle, både muslimer og ikke-muslimer, til å vise respekt og toleranse mot hverandre, uansett om man støtter homofili eller ei. Om dere ikke støtter homofili, kan dere i hvertfall vise at dere støtter at mennesker har rett til å leve slik de selv vil, uten å bli dømt. Og på samme måte som vi muslimer søker om å bli akseptert og godtatt, så bør vi også godta alle mennesker rundt oss!

Have a happy PRIDE!

 

 

8 kommentarer
  1. du får virkelig satt ord på det, kjempe bra skrevet 🙂 fortsett i samme setting å blås i hva andre mener 🙂

  2. Jeg synes definitivt det er mye viktigere at man HAR evnen til å elske enn hvem man elsker. 😉
   Det et ikke legningen din som definerer deg, men hva slags menneske du velger å være!
   Når det er sagt synes jeg likevel ikke Pride er månedens viktigste arrangement.
   Det har vært allerede. Jeg var så heldig å få med meg den direktesendte åpningen av Stiftelsen Født Fri på Facebook. Endelig har minoritetene fått et ansikt og en stemme jeg kan støtte. Jeg gleder meg til å se hvordan de markerer seg fremover.
   Ha en nydelig dag, vakre! :)))

  3. Jeg blir så glad når jeg leser det du og flere unge med minoritetsbakgrunn skriver og står for. Det er så viktig og det gir håp!
   Hilsen gammel-feminist. 😊

  4. Jeg synes at Pride ikke er viktig ,men alle som ønsker å delta må gjerne gjøre det. Selv holder jeg meg unna Oslo i den tiden det er Pride, på grunn av alt av musikk og masse støy. Jeg er slett ikke i mot homofile, da dette er medfødt. Ikke deres skyld at de er skeive. Men et likt tog er ikke noe jeg har behov for å være tilskuer til….
   Du formulerer deg meget godt. Og du er meget standhaftig <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg