Rasismen som en del av vår hverdag

Du sitter i stuen din en kveld og scroller gjennom Facebook på mobilen din.

Dagblandet har postet en nyhet om at Kadafi Zaman er brutalt slått ned og arrestert av politiet i Pakistan.

Dagbladet oppfordrer til saklighet, men kommentarene der er alt annet enn saklige.

“Håper han blir der”

“Han skal være fornøyd med å være tilbake i sitt hjemland der han hører hjemme, her skal han iallefall ikke være”

“Håper han blir der resten av livet”

“Må vel være mange pakistaner i Norge der kan byttes med”

 

Automatisk er du en av to grupper, enten er du enig i denne hetsen og rasismen, og smiler av at noen skriver slikt, eller så er du i mot.

 

Om du er i mot så blir du irritert, kanskje til og med sint. Du reagerer med et sinnafjes på kommentarene. Kanskje tar du screenshots. I noen tilfeller kommenterer du også. Men så…. du scroller videre, leser andre innlegg som er hyggeligere og ser på sommerbilder som dine venner har postet.

Noen få timer senere, er saken glemt.

 

Hvorfor er det slik?

 

Det har blitt slik fordi denne rasismen dessverre har blitt altfor vanlig å se.

Har du en annen hudfarge, et annerledes navn, et gitt politisk ståsted eller kler deg på en bestemt måte, så er denne type hets og rasisme noe du lever med hver eneste dag.

 

Hets og rasisme er over alt og så vanlig at vi ikke lenger reagerer slik vi bør.

 

Og hva skal man reagere med?

Loven sier jo at hets og trusler er straffbart,  men vi erfarer gang på gang at politiet henlegger de fleste slike anmeldelser. Langt verre saker enn dette blir også henlangt, som da for eksempel jeg i fjor ble hetset og truet på livet i flere måneder av en bestemt person. Truslene var såpass grove at jeg fryktet for mitt liv hver eneste dag. Som forventet henla politiet min anmeldelse. 

Jeg bestemte meg derfor for å ta et møte med daværende justisminister Per Willy Amundsen og ga klar beskjed om at vi ikke kan ha det slik. Han ga et løfte om å ta tak i dette, men ingenting er endret siden den gang.

 

Tre ganger leverte jeg en anmeldelse mot samme person, med bevis på alt jeg er truet med. Først da 3 andre anmeldte ham, ble saken tatt på alvor.

 

Ja, jeg er fult klar over at det finnes langt flere alvorlige saker for politiet,  men når hets og trusler på nett ignoreres gang på gang, vokser den videre og streken skyves lenger og lenger unna for hva som er akseptabelt å skrive i sosiale medier.

Denne hetsen påvirker ikke de som skriver den, ei heller de som leser den, men personen hetsen er rettet mot går med en konstant klump i halsen som er for tung til å svelge.

 

Tenk deg at du har vært gjennom en grusom traume allerede. Du har overlevd et massakre på Utøya hvor du rett og slett holdt på å miste livet fordi du i det demokratiske Norge valgte å være sosialdemokrat. Du fatter ikke hvorfor eller hvordan én mann kan bære så mye hat i seg, men du letter din hverdag med at denne ene mannen er tatt og straffet.

Men så opplever du at han ikke er alene,  det er flere tusen mennesker som bærer det samme hatet i seg og som ønsker at du var skadet og drept.

Du kjenner ikke disse menneskene, har aldri møtt dem og har aldri gjort dem noe vondt. Det eneste du har gjort er å ta del av demokratiet samt at du fortsatt er i livet fordi det den gang ikke var din tid til å dø.

 

Det hjelper ikke at vi den 22.juli hvert år står sammen og sier “vi skal aldri glemme”, når vi tillater at grensene for hatytringer utvides hver eneste dag!

 

Om vi ikke hver eneste dag bestemmer oss for å si i fra når urett skjer og at vi står opp for de som er rammet av hat og rasisme, så vil ingen endring skje.

Selvsagt er pekefingeren rettet mot de som ytrer disse meningene, det er helt klart uakseptabelt, men det er også uakseptabelt å se alt dette uten å reagere!

 

Kadafi skal ikke få beskjed om å dra tilbake dit han kom fra, for mannen er født og oppvokst i Norge.  

Mani Hussaini skal ikke få beskjed om at han er en løgner fordi han er muslim, når han selv nekter for å være troende.

Utøya overlevende skal ikke kalles landssvikere kun fordi de valgte Arbeiderpartiet.

Minoritetskvinner som kjemper mot sosial kontroll skal ikke trues på livet.

 

Om politiet ikke har kapasitet til å se på alle disse sakene så har DU og JEG kapasitet til å reagere!

Vi har alle et ansvar om å si i fra til disse “godt voksne” menneskene om at denne type ytring ikke er ytringsfrihet og at denne type hat og rasisme ikke har plass i vårt lille land.

Når du reagerer, vil flere også gjøre det, og det er kun da vi kan få til en endring.

 

8 kommentarer
   1. Du har ikke opplevd rasisme i Norge, du har opplevd innbilt rasisme og det finnes kun inni hodet ditt. Norge er og har lenge vært verdens minst rasitiske land. Du aner ikke hva rasisme egentlig er. Du er en veik, selvopptatt stakkar som trenger noe å skylde på.

  1. Synd du ikke skjønner forskjell på muslim og islam…
   Ingen som synes muslinger flest er dårlige folk, men den forbanna sinnsyke religionen de drasser med seg der enkelte ikke helt skjønner at enhver religion er jo i grunn bare en guide for “idioter”.

   Synd du bruker rasist-kortet i hytt å gevær…

   Støtter ikke klovnen som prøvde å drepe folk i moskeen, men støtter heller ikke deres religion.

   Islam må stanses, koste hva det koster vill…………..

   1. Islam er en pest og alle muslimer er smittet. Hadde du tilbrakt tid med et menneske som var smittet av svartedauen? Nei det hadde du ikke. Muslimer elsker islam og islam er en krigsideologi, det er ikke en religion. Nordmenn som deg…. jeg blir så jævlig oppgitt. Folk som deg prøver hele tiden å skille islam og muslimer, muslimene gjør ikke noe feil, det er islam som er problemet. Sier dere. Muslimer er islam. Islam er muslimer. Hva er det idioter som deg ikke forstår? Det er en og samme sak.

    Tenk over dette; muslimer tilber og hyller en mann som er mest kjent for å voldta små barn og drepe ti-tusenvis av mennnesker. De tilber en pedofil massemorder. Trenger du å vite noe mer? Trenger du mer info før du klarer å si “Nei til islam og muslimer!!”? Støtter du pedofili? Støtter du massemord? Støtter du folk med religiøse psykoser?

  2. Det er rart med det, for kort tid siden så hadde vi igen rasisme i Norge, ingen problemer med religiøs kontroll, vi hadde faktisk ingen problemer i det hele tatt. Alt gikk på skinner og det var trygt overalt. Jeg levde i Norge i 30 år uten å se et problem.

   Nå kryr det av utlendinger overalt og plutselig så har vi ikke noe annet enn problemer i Norge.Hver eneste jævla dag det samme maset. Krav, vold, krangling, problemer, problemer, problemer. Man kan ikke lenger åpne en avis uten å se ordene islam og terror.

   Dette er veldig enkelt, dere utlendinger kom til verdens fredeligste, rikeste og tryggeste land. Også ødela dere hele landet. Det var ikke bra nok for dere, verdens fredeligste, rikeste og tryggeste land var ikke bra nok for dere… Maten var ikke bra nok, ingenting var bra nok og dere fikk ikke nok respekt for den latterlige utdaterte møkkareligionene deres. Så da lagde dere et helvetes bråk og ødela hele Norge. Når jeg ser på landene dere kommer fra så forstår jeg hvorfor dere oppfører dere slik. Det er det eneste dere kan. Bråk og vold er det eneste dere har lært. Og dere tok det med hit til mitt land. Derfor er jeg 100% imot islam og utlendinger. Dere gjør alt verre. Uansett hvor dere reiser, så gjør dere alt verre. Det er som om målet deres er å leve i mest mulig elendighet. Reis hjem, ødelegg deres egne land. Vi nordmenn begynner å bli jævlig lei dette tullet deres. Hvis dere oppførte dere som folk så hadde vi ikke hatt noen problemer. Men dere oppfører dere som rabiesinfiserte dyr. Jeg har møtt mange av dere de siste årene, jeg har ennå til gode å møte noen som ikke er fullstendig sinnsyk. Jeg har sett hyener som oppførte seg mer fornuftig enn dere.

  3. Så du mener det er rasitiskt å si at en pakistaner kanskje burde holde seg hjemme i pakistan? Det er pussig at dere er her i Norge, alt dere gjør er å syte om hvor jævlig det er her og hvor vanvittig rasitiske nordmenn er. Hvis jeg bodde i et slikt møkkahøl så hadde jeg flyktet for lenge siden. Hva slags idioter reiser 20.000 mil gjennom 26 land for å bo i et land de misliker sammen med folk de hater?? Dere utlendinger syter hele tiden men dere reiser ikke. Dere sitter rolig i et møkkahøl dere hater og nekter å reise hjem. Jeg tror det er fordi NAV finner man kun i Norge. Det finnes ikke noe NAV i ørkenen. Derfor er dere her og derfor nekter dere å reise hjem, uansett hvor jævlig dere har i Norge. Så dere er jo ingenting annet enn veldig frekke og kravstore snyltere. Gjør dere selv og alle andre en stor tjenste og reis hjem. Pakk dritten deres og reis hjem. Da slipper dere fæle nordmenn og grusomme Norge.

   En ting må jeg si, når man må flykte fra en søppedynge i en krigssone og man har så flaks at man ender opp i verdens tryggeste, beste, fineste og rikeste land også begynner man å syte og stille krav, da har man møkk i hodet. Da er man for dum til å leve. Dere reiste fra en søppeldynge i et u-land til verdens beste land og nå dere ikke fornøyd. Jeg har aldri sett maken til dumhet eller utakknemlighet. Dere burde gå ned på kne og takke nordmenn hver dag for alt de har gjort for dere utakknemlige kravstore snyltende frekke selvgode jævler av noen svin.

  4. Nå er det faktisk vi nordmenn som betaler maten deres. Og husleia og førerkort og bil og tolk og advokat og lege og absolutt alt annet dere trenger. Så kanskje dere burde roe dere kraftig ned og vise litt takknemlighet før vi nordmenn får nok og slutter å betale alt for dere. Hva skal dere gjøre da, når dere ikke kan leve i luksus med våre skattepenger? Tenk dere godt om, det er et ordtak som går slik “ikke bit hånden som gir deg mat”. Dere biter nå nordmenns hender. Etter at vi slapp dere inn og hjalp dere. Det kommer dere til å angre hardt på. Nordmenn er veldig snille og godhjertede, men til og med nordmenn har grenser.

  5. Ja det er vel best å prate om Utøya og ignorerer de hundrevis med muslimske terrorangrep vi har opplevd i Europa på bare 5 år.

   På 80 år så har èn nordmann klikket og drept folk. Èn mann på 80 år. I løpet av de samme 80 årene så har hundretusenvis muslimer drept mange millioner mennsker. Så fortell meg mer om Utøya og norsk rasisme, vær så snill. Det er pussig at du er så fokusert på norske kriminelle, men dine egne nevner du ikke med ett jævla ord. Hykler.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg