Du må holde kjeft om sannheten!

De siste ukene har flere tatt kontakt på Facebook og via artikler og skrevet til meg at jeg bidrar i å øke det negative bildet av muslimer.

Blant annet har det vært denne saken: http://www.klassekampen.no/article/20161229/ARTICLE/161229955

Flere supportere av denne saken skrev til meg under innlegget som ble delt på Facebook, og det første som ble gjort var selvsagt å kommentere utseende til oss kvinner som kjemper en kamp i offentligheten, sminke, klær og generelt sett hvordan vi ser ut. Kommentarene ble så slettet, og saken fortsatte litt mer sakelig.

Etter at denne saken ble publisert, kontaktet flere meg på chatten og forklarte meg følgende: "Du sier mye bra, Laial, men når du nevner de negative sidene til muslimer, så bidrar du bare til mere hets." Blant annet trakk de fram saken om seksuell trakassering som jeg vitnet i fjor sommer. De mener altså at oss kvinner ute i media, som trekker frem de negative sidene som NOEN MUSLIMER gjør, bidrar til at det blir større hat ovenfor muslimer generelt. I tilleg til meg ble blant annet de skamløse jentene trukket frem, i tillegg til Faten Mahdi Al Husseini.

Jeg fikk også beskjed om at jeg må slutte å nevne mine egne historier og erfaringer når jeg uttaler meg, og at dette blir for dumt for leseren som vil tro at dette er et generelt bilde av hvordan muslimer er.

La meg starte å svare på denne måten: Jeg har ALDRI uttalt meg på vegne av noen andre enn meg selv. Heller har jeg aldri sagt at jeg representerer noen andre enn meg selv og mine egne meninger. Når jeg i media skriver "jeg opplevde" eller " jeg mener", så sier det seg selv, JEG opplevde det og det er MIN mening.

Jeg reagerer på at det er OK for disse mennene at jeg forteller om de negative tingene i det norske miljøet og i alle andre miljøer som ikke er muslimske, men med en gang man trekker frem noen negative handlinger utført av muslimer, så bli man møtt med en pekefinger i ansiktet. Dette er forbudt og man må feie de negative sidene under teppet så ikke det muslimske bildet blir verre enn det det allerede er.

Sannheten er dog at det finnes problemer i det utenlandske miljøet og blant muslimer!, og nei, jeg har ikke tenkt å legge skjul på det! Tvert i mot bør dere menn la oss kvinner fortsette å uttale oss fritt, for å vise at ikke alle er på samme måte. Og for å bekempe et problem, er man nødt til å belyse det. 

Det aller største problemet vi har er at dere menn går til angrep mot oss kvinner, når vi får en sterk stemme. Dere bør heie på oss og dytte oss fremover! Og ikke minst, bør dere være med på å belyse de problemene som finnes i våre miljøer, og være et godt forbilde for andre menn, for å forbedre bildet av islam.

Hvorfor skal vi skjule at vi sliter med mannsdominanse i våre kulturer?

Hvorfor skal vi skjule at jenter til den dag i dag blir utsatt for omskjæring? http://hijabbloggen.blogg.no/1457024372_03032016.html

Hvorfor skal vi skjule at seksuell trakassering blant visse miljøer er et stort problem? http://hijabbloggen.blogg.no/1472190978_seksuell_trakassering.html

Hvorfor skal vi se ned på kvinner som klarer å bryte seg ut av et fengsel kalt SKAM? 

Som muslimske menn som frykter det fiendtlige bildet av islam, og som ønsker at folk skal forstå at ikke alle muslimer er slik media fremstiller, bør dere hånd i hånd med oss bekjempe disse problemene! Jeg og de andre jentene trenger ikke å få godkjennes av dere før vi skal uttale oss. Har dere tenkt på at problemene vi nevner kanskje eksisterer i større grad enn det dere vil innrømme, og at det kanskje er derfor så mange av oss snakker om det?

Når det gjelder ting jeg har sagt i media, så står jeg for alt jeg har uttalt meg om! Mitt hovedfokus er å vise et bedre bilde av den vanlige muslimen i gata, en som lever som alle andre og som ikke er noe folk bør frykte. Men ja, jeg har også nevnt dårlige sider ved den utenlandske kulturen og ved visse muslimer som har misforstått islam! Ikke fordi jeg ønsker å gi et negativt bilde av islam eller utlendinger, men fordi INGEN kulturer er feilfrie og for å vise forskjell på de som utføret visse handlinger og går under paraplyet islam, og de som praktiserer religionen slik den skal.

Jeg avslutter med å si at vi sammen bør samarbeide om en bedre fremtid for våre barn! Hopper vi over visse problemer fordi vi er for feige til å stå frem om dem, så vil barna slite med å rydde opp etter oss! 

9 kommentarer

Victoria Larsen

10.01.2017 kl.13:08

Ønsker deg en god tirsdag :-)

Laial Ayoub

10.01.2017 kl.14:44

Like så! <3 Victoria Larsen:

stavangerinmyheart

10.01.2017 kl.17:33

Flott og sterkt innlegg. Tror nok en finner ulike folk i alle kulturer. :) Ha en fortsatt fin ettermiddag.

Laial Ayoub

10.01.2017 kl.19:23

Ha en fin kveld! stavangerinmyheart:

Marte Øverås

11.01.2017 kl.16:33

Godt skrevet, stå på videre, ikke la deg knekke eller sensureres. Du gjør et viktig arbeid <3 Deler dette på Facebook jeg :)

Laial Ayoub

11.01.2017 kl.21:33

Tusen takk! Marte Øverås:

Oddbjørg

11.01.2017 kl.18:40

sterkt innlegg!!!! Stå på!!

Følg gjerne med på bloggen min framover, har akkurat startet!:D

Laial Ayoub

11.01.2017 kl.21:33

Det skal jeg! oddbjorgj:

Anders

16.01.2017 kl.14:48

Den eneste måten jeg ser at du bidrar til mer negativitet er at du fronter det kvinneundertrykkende plagget hijab her i Norge. Majoriteten av nordmenn begynner å få nok av å se folk dekke seg til i pressenning.

Skriv en ny kommentar

hits